Korkeapaineen kourissa

Torstaina 5.9.2013 sää jatkui aurinkoisen lämpimänä. Aamulla tyventä ja myöhemminkin etelätuulta vain 5 m/s. Staijaus tunnin luotsiasemalla, myöhemmin kylän, eteläniemen ja itäosan kierros. Petolintuja nähtiin 32 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, ampuhaukka, sinisuohaukka ja kylän yli muuttanut 1kv muuttohaukka. Merellä näkyi mm. 12 kuikkaa ja 30 haapanaa ja kahlaajia 2 isosirriä, suosirri, 12 tylliä, 55 suokukkoa, valkoviklo ja 3 taivaanvuohta. Saaressa nähtiin myös sirittäjä, 2 pikkusieppoa ja edelleen naaras kirjosiipikäpylintu. Outikin saapui iltapäivällä saareen.

KIRJOSIIPIKÄPYLINTUJA ON OLLUT SYKSYN AIKANA JO YLI 90
KIRJOSIIPIKÄPYLINTUJA ON OLLUT SYKSYN AIKANA JO YLI 90

Perjantai 6.9.2013 oli heikkotuulinen, pilvetön ja lämmin päivä. Tällä liian kauniilla korkeapainekelillä ei tänne saareen tule lintuja ja niinpä saldo oli ajankohtaan nähden kovin heikko. Staijaus ja etelä- sekä itäosan komppaus tuottivat vain harmaahaikaran, 6 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, suosirrin, isosirrin, valkoviklon ja 8 suokukkoa. Iltapäivä vietettiin merellä, nyt s/y Taivaanvuohella, mm. Kobbanin takaluodoilla uimareissulla. Raumalaisornit/kuvaajat lähtivät aamulaivalla mantereelle.

NUORET SINISUOHAUKAT OVAT MUUTOLLA
NUORET SINISUOHAUKAT OVAT MUUTOLLA
KOBBANIN ULKOLUODOILLA
KOBBANIN ULKOLUODOILLA

Lauantai 7.9.2013 oli edelleen helteinen, heikkotuulinen (SW 3 m/s) ja pilvetön. Aamustaiji ja pian sen jälkeen lähdimmekin taas merelle, tällä kertaa Silver Foxillamme. Kauniin sään houkuttamina päätimme suunnata Ahvenanmaan puolelle, Kökarin Östra Mörskäriin. Saaren vanhan kalastajakylän, peräisin jopa 1700-luvulta, jäljellä olevat kolme rakennusta panivat mielikuvituksen ajassa kauas taaksepäin – hieno paikka. Kiersimme koko Östran ja nautimme herkullisen retkilounaan silokallioilla. Lintuja Mörskärissä näimme mm. 7 isosirriä, 2 hiirihaukkaa ja 2 varpushaukkaa sekä matkalla sadoittain sulkivia koirashaahkoja. Utöhön palasimme klo 16 maissa ja kierros itäosassa toki tehtiin. Utön haviksia kertyi tänään niukasti – 3 kuikkaa, mehiläishaukka, hiirihaukka, tuulihaukka, nuolihaukka ja kahlaajia 6 suosirriä, 2 isosirriä, 6 suokukkoa, 7 tylliä ja 4 valkovikloa. Leppoisan rento intiaanikesän päivä!

ÖSTRA MÖRSSKÄRIN KAPEA SATAMALAHTI
ÖSTRA MÖRSSKÄRIN KAPEA SATAMALAHTI
LÄHILUODOT OVAT MERIMETSOJEN VALTAAMIA
LÄHILUODOT OVAT MERIMETSOJEN VALTAAMIA

Sunnuntaina 8.9.2013 sama säätyyppi jatkui, länsituuli piristyi 5-6 m/s. Lintuja edelleen kovin niukasti – aamulla tunnin staiji ja itäosan sekä kiertelyä. Mainittavimpia mm.  11 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa, 2 mehiläishaukkaa, mustaviklo, kapustarinta, pikkusieppo, urpiainen ja jälleen 2kv koiras mustaleppälintu. Nyt sen sulkasato alkaa hiljalleen olla ohi, tänään vielä ko. yksilöstä uusia kuviakin. Iltapäivä kului veneiden huoltohommissa, s/y Taivaanvuohta valmisteltiin hiljalleen nostoa varten.

MEHILÄISHAUKKA MATKALLA LOUNAASEEN
MEHILÄISHAUKKA MATKALLA LOUNAASEEN

 

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...