Kuvausreissu petolintujen pariin

Perjantaina 9.1.2009 lähdin keskipäivän lähestyessä ajelemaan Riihimäen ja Lahden kautta Kuusankoskelle, nykyiseen Kouvolaan. Matkan tarkoituksena oli viettää ainakin lauantaipäivä kojussa mahdollisia petolintuja kuvaten. Turusta lähtiessä sää oli ”keväinen” – auringonpaistetta, 2 astetta lämmintä ja kurakeli. Riihimäen jälkeen pilvistyi ja Lahdessa sateli lunta parin asteen pakkasessa. Matkapalana oli Lahden Asemantaustan alueella oleskellut töyhtökiuru, joka löytyi oletetulta paikalta jo auton ikkunasta! Luottavainen ’töki’ päästi lähelle ja vaikka valoa oli kovin niukasti niin muutama kelvollinen kuva taisi syntyä. Jatkoin Kuusankoskelle yöksi, parin vuoden takaiselta reissulta tuttuun Hotelli Sommeloon. Yö oli levoton – hotelliin murtauduttiin ja yöllä kolmen aikaan heräsin siihen kun hotellihuoneiden ovia, omaanikin, potkittiin ja yritettiin väkisin avata. Huutoa, juoksua ja poliisit paikalle. Murtautujat saatiin kiinni mutta aamulla en ollut pirteimmilläni..

toki

Lauantaina 10.1.2009 Honkalinnan Mika tuli hakemaan klo 7 ja lähdimme ajelemaan kohti kanahaukkakojua Anjalankoskelle. Olin täällä viimeksi 2 vuotta sitten, hieno paikka. Aamulla oli pakkasta 8 astetta, tähdet loistivat mutta päivällä taivas meni ohuehkoon pilveen. Olin kojussa koko valoisan ajan, poistuin 16.50. Paikalla kävi päivän aikaan 1-2 nuorta kanahaukkaa, vanha kanahaukka, vanha maakotka ja hiirihaukka. Mukavasti kuvattavaa! Vanha kanahaukka saapui ruokailemaan harmikseni vasta iltahämärissä kun jo oli liian pimeää kuvaamiseen. Maakotka viipyi haaskalla n. 20 minuuttia, sekin vasta myöhään iltapäivällä. Muitakin lintuja hyöri paikalla – 3 närheä, 4 käpytikkaa, harakoita, korppeja, kuusi- ja hömötiaisia, keltasirkkuja, 2 palokärkeä jne. Hieno päivä kaikkiaan.

kanah
akotka

Sunnuntaina 11.1.2009 ajelin hiljalleen takaisin Turkuun lämpimän (+2 astetta) kuraisessa kelissä, pysähdyin Nummella Outin luona kahvilla ja Turussa olin klo 13 maissa.

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...