Lisää pikkurareja

Torstaina 16.5.2013 oli toistaiseksi vuoden lämpimin päivä, enimmillään +14 astetta. Heikkoa itätuulta joka hiljalleen voimistui iltaa kohden, taivas oli pilvetön. Staijattiin aamulla runsaat pari tuntia, muuten komppausta ja kuvaamista. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 110 kuikkaa, kaakkuri, 25 Gaviaa, 40 valkoposkihanhea, kalasääski, nuolihaukka, 3 lapinsirriä, 4 ruokkia, 30 tervapääskyä, törmäpääsky, 36 naakkaa ja määrätietoisesti lounaaseen matkannut töyhtöhyyppä. Koirashaahkoja oli parvessa lounaispuolella jo n. 2000 yksilöä.

PIKKULEPINKÄISTEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ
PIKKULEPINKÄISTEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ

Saaressa havaittiin mm. 2 mustavarista, turkinkyyhky (koko päivän), 2 satakieltä, 6 sinirintaa, 30 leppälintua, ruokokerttunen, 2 rytikerttusta, kultarinta, 2 pikkusieppoa, 8 pikkuvarpusta, naaras isokäpylintu ja laulava peltosirkku. Ville-Veikko näki aamulla hotellilla pikkusirkun, joka lauloi hetken aikaa mutta katosi eikä löydetty uudelleen. Itse näin klo 12.05 helikopterikentän luona ylilentävän keltahempon, joka myöhemmin näyttäytyi kaikille muillekin – vilkkaasti lennossa äännellen ja hetken myös maassa hotellilla ja laulavana lammashaassa. Sepeltaskua ei varmuudella enää nähty mutta Ville-Veikko näki hotelliniemellä sen näköisen linnun poistuvan Ormskäriin. Mukava lintupäivä taas.

SATAKIELET JOSKUS LAULAVAT MUUTTOMATKALLAKIN
SATAKIELET JOSKUS LAULAVAT MUUTTOMATKALLAKIN

Perjantaina 17.5.2013 idästä virtasi lisää lämmintä ilmaa ja väreily merellä haittasi merkittävästi meristaijausta. Saarta kuitenkin kierrettiin melko ahkerasti. Iltapäivällä ja illalla ukkospilvet jyrisivät meren puolella mutta Utöhön ei sade yltänyt. Päivän havainnoista mainittakoon mm. 11 kuikkaa, 4 kaakkuria, 59 Gaviaa, 9 valkoposkihanhea, kanadanhanhi, 92 tervapääskyä, tundrakurmitsa, isosirri, pikkutylli, 2 törmäpääskyä, naaraspukuinen määrittämätön suohaukka, 2 nuolihaukkaa, 2 tuulihaukkaa ja paikallisina mm. tilhi, 2 rytikerttusta, ruokokerttunen, pikkusieppo, 2 sinirintaa, 6 kultarintaa, n. 70 leppälintua, ad-koiras ja n-pukuinen mustaleppälintu, 15 kirjosieppoa, 11 punavarpusta, 15 keltavästäräkkiä ja edelleen keltahemppo, joka eiliseen tapaan hyvin aktiivisesti liikkui ympäri saarta. Kameran eteen en sitä onnistunut saamaan mutta uusi pihalaji siitä sentään listautui. Lauluakin kuultiin muutama kerta. Aamulaivalla lähtivät mantereelle Järvisen Mikko ja Vienon Ilkka.

HARMAASIEPPOJA ON MUUTAMA PÄIVITTÄIN
HARMAASIEPPOJA ON MUUTAMA PÄIVITTÄIN

Lauantaina 18.5.2013 piti lähteä aamulaivalla mantereelle tuttavapariskunnan häihin, yritän päästä jo huomenna takaisin saareen. Aamu oli lämmin, heikko itätuuli ja utuista. Ennen laivan lähtöä nähtiin mm. 2 merisirriä majakan edustan luodoilla, keltahemppo edelleen, pensassirkkalintu sirisi itäniityllä ja Jari & Kari näkivät isokokoisen tiiran, jolla kokomusta paksu ja lyhyehkö nokka…. Harmi, että lintu pääsi vähän liian nopeasti ohi varmaan määritykseen. Yöllä oli tullut paljon lehtokerttuja, kirjosieppoja ja fyllareita. Eilen iltalaivalla saapuivat mm. Varesvuon Markus ja Heidi Tammero.

MUSTALEPPÄLINTU LÖYTYI TAAS PITKÄSTÄ AIKAA
MUSTALEPPÄLINTUJA LÖYTYI TAAS PITKÄSTÄ AIKAA

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...