Maalismyrsky

Torstaina 24.3.2022 oli pääosin aurinkoista, länsituulta 5-6 m/s ja lämpöä 4 astetta. Staijailin aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin koko saari. Aika hiljaista oli, merellä/muutolla näkyi mm. 4 merihanhea, 62 haahkaa, 7 mustalintua, 6 tukkakoskeloa, 35 riskilää, 6 ruokkia, 4 sepelkyyhkyä ja kurki. Saarikierroksella havaittiin mm. meriharakka, 7 tylliä, 4 kiurua, 2 kangaskiurua, niittykirvinen, pajusirkku, punarinta ja itärannalla edelleen tiltaltti. Illalla luhtakana huuteli itärannan ruovikossa. Myöhään iltapäivällä saareen saapui lisää lintuporukkaa melkein kymmenen henkeä, tuttuja mm. Petri Ahti, Rami Metsäranta, Erkki Jokinen, Ilkka Laitinen, Jorma Hellsten, Martti Alilonttinen ja Heimo Mänty.

VARHAINEN TILTALTTI ITÄRANNALLA
VARHAINEN TILTALTTI ITÄRANNALLA

Perjantaina 25.3.2022 aamupäivä oli puolipilvinen, iltapäivä aurinkoinen, länsituuli voimistui aamun 5 illaksi 9 m/s ja lämpöä oli enimmillään 5 astetta. Staijia porukalla runsaat 2 tuntia luotsiasemalla ja koko saari kompattiin. Merellä/muutolla nähtiin mm. 14 laulujoutsenta, 2 metsähanhea, 6 merihanhea, 130 haahkaa, 40 allia, 31 mustalintua, 6 pilkkasiipeä, 40 tukkakoskeloa, uivelokoiras, 10 haapanaa, tavi, 30 riskilää ja 146 ruokkia. Saaressa havaittiin mm. 10  tylliä, 6 meriharakkaa, 2 lehtokurppaa, närhi, kulorastas ja pikkukäpylintu. Lisäksi nähtiin mm. 2 kangaskiurua, 2 rautiaista, 2 punarintaa, 2 peukaloista, tikli, järripeippo, 4 pajusirkkua, pikkuvarpunen, 2 luotokirvistä, 4 niittykirvistä ja itärannalla edelleen tiltaltti. Ihan monipuolinen maaliskuinen lintupäivä. Lähes parikymmentä uutta lintuharrastajaa (TLYn retki) saapui illalla saareen. Nyt on lintuväkeä..

MUUTAMA JÄRRIPEIPPO ON SAAPUNUT
MUUTAMA JÄRRIPEIPPO ON SAAPUNUT

Lauantaina 26.3.2022 oli luoteismyrskyn päivä. Koko päivä tosi kovaa ja puuskaista tuulta, enimmillään 21 m/s ja puuskat 28. Illalla hitaasti heikkenevää pohjoistuulta. Lämpöä oli 3 astetta, illalla pakastui. Puolipilvistä ja päivällä saatiin muutama heikko lumikuuro. Jätin suosiolla aamustaijin väliin, mutta saaren itäosaa ja kyläaluetta tuli kierrettyä. Tänään saaressa nähtiin isolla joukolla mm. 9 laulujoutsenta, metsähanhi, 4 ruokkia, lehtokurppa, luhtakana, tuulihaukka, varpushaukka ja pikkulintuja mm. rautiainen, 2 peukaloista, punarinta, pikkuvarpunen, 2 luotokirvistä, 2 järripeippoa, 2 punatulkkua, pajusirkku ja edelleen tiltaltti itärannalla. Myrskyn takia m/s Baldur jätti tänään ajamatta mantereen keikan. Aurinkopaneelimme läpäisivät hienosti ekan myrskytestin…

RAUTIAISET LÖYSIVÄT RUOKINTAMME
RAUTIAISET LÖYSIVÄT RUOKINTAMME

Sunnuntaina 28.3.2022 oli tuuli rauhoittunut – aamulla puhalsi 8 m/s pohjoisesta ja iltapäivällä 10 m/s etelästä. Taivas oli puolipilvinen ja lämpöä 2 astetta pakkasyön jälkeen. Illalla klo 19 alkaen sadetta. Staijia aamulla 2 tuntia ja kierrettiin koko saari. Merellä nähtiin mm. 2 merihanhea, noin 400 haahkaa, 8 tukkakoskeloa, 3 allia, 11 mustalintua, pilkkasiipi, 9 haapanaa, 3 tavia, 30 riskilää ja ruokki. Rauhallista. Muita olivat mm. varpushaukka, lehtokurppa, kevään eka kapustarinta, 3 meriharakkaa, kulorastas, luotokirvinen ja punarinta. Mantereelle lähti päivällä paljon väkeä, mm. retriittiläisiä ja kaikki lintuporukat.

haahka_01_Korppoo_03_22

HAAHKOJA ALKOI NYT VASTA SAAPUA VÄHÄN RUNSAAMMIN
HAAHKOJA ALKOI NYT VASTA SAAPUA VÄHÄN RUNSAAMMIN
HIENOJA PILVIÄ TÄNÄÄN LOUNAISELLA TAIVAALLA
HIENOJA PILVIÄ TÄNÄÄN LOUNAISELLA TAIVAALLA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävissä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...