Marraskuista pikkukivaa

Maanantaina 10.11.2014 oli pilvistä ja iltapäivällä tihkusateista, etelätuulta 8-12 m/s ja lämpöä nyt 8 astetta. Merellä ei nytkään ollut mainittavaa liikettä ja niinpä kompattiin. Nähtiin mm. töyhtöhyyppä, 2 taivaanvuohta ja jälleen muuttohaukka Knivskärillä. Pikkulintuja oli vielä jonkun verran, mm. 5 punarintaa, 9 peukaloista, 3 rautiaista, 7 niittykirvistä, västäräkki, 2 puukiipijää, kuusitiainen, nokkavarpunen (meidän pihalla), mustapääkerttu, vuorihemppo (kylän hiekkateillä), isolepinkäinen ja hotellilla edelleen naaras mustaleppälintu.

VUORIHEMPPOJA TULI NYT LOPPUSYKSYLLÄ SAAREEN
VUORIHEMPPOJA TULI NYT LOPPUSYKSYLLÄ SAAREEN

Tiistaina 11.11.2014 oli pitkästä aikaa mukava ulkoilusää – puolipilvistä, leppoisa 6-7 m/s lounaistuuli ja lämpöä oli 9 astetta. Meristaiji ei nytkään tuottanut oikein mitään mutta saaressa oli aika mukavasti lintuja – mm. jouhisorsa, 3 haapanaa, varpushaukka, 2 taivaanvuohta, 2 jänkäkurppaa, 12 peukaloista, 11 punarintaa, 6 rautiaista, mustapääkerttu, kulorastas, kangaskiuru, nokkavarpunen, tiltaltti, västäräkki, 14 niittykirvistä, 2 puukiipijää ja 2 vuorihemppoa (toinen kylällä ja toinen itärannalla). Hotellialueella oli tänään jo peräti 3 mustaleppälintua, kaikki naaraspukuisia.

MUSTARASTAS NAUTTII PIHLAJANMARJOISTA
MUSTARASTAS NAUTTII PIHLAJANMARJOISTA

Keskiviikkona 12.11.2014 oli kaunis syyspäivä – lähes tyventä, auringonpaistetta ja lämpöä 8 astetta. Illalla saapui sumu ja itätuuli alkoi voimistua. Outin kanssa päivä kului vene- ja rantahommissa: nostettiin ja puhdistettiin paatti, otettiin uimaportaat pois ja painepestiin pihakalusteita. Aamulla staijailin tunnin verran luotsiasemalla, näkyi mm. admuuttohaukka Knivskärin merkillä, 400 allia ja nokkavarpunen lenteli meidän pihalla. Saaressa nähtiin tänään myös mm. vuorihemppo edelleen itärannalla, 2 mustaleppälintua hotellilla, kiertelevä tunturikiuru Kattrumpanilla (jo syksyn viides!) sekä taivaanvuohi, varpushaukka, 11 peukaloista, 8 punarintaa, 4 rautiaista, mustapääkerttu, västäräkki, 3 kiurua ja 3 puukiipijää. Lindroosin Leo lähti päivällä mantereelle.

MUUTAMA NIITTYKIRVINEN ON NÄKYNYT PÄIVITTÄIN
MUUTAMA NIITTYKIRVINEN ON NÄKYNYT PÄIVITTÄIN
RAUTIAISIA ON VIELÄ USEITA
RAUTIAISIA ON VIELÄ USEITA

 

 

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...