Merimuuttoa ja taas sumujakin

Torstaina 20.5.2021 oli lähes pilvetöntä, länsituulta 4-7 m/s ja lämpöä 10 astetta. Staijia aamulla n. 4 tuntia luotsiasemalla, muuten saarikomppausta, mutta lintuja ei ollut erityisen runsaasti. Merellä oli sentään liikettä, nähtiin mm. 2 sepelhanhea, 40 valkoposkihanhea, 43 A/B, 606 kuikkaa, 6 kaakkuria, 875 Gaviaa (kuikkalintuja 1487), 20 ruokkia, pikkukuovi ja 27 suosirriä. Saaressa havaittiin mm. 4 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa, nuolihaukka, mustavaris, 2 nokkavarpusta, 2 rytikerttusta, 2 keltavästäräkkiä, laulava pikkusieppo ja edelleen koululla 2kv koiras sepelsieppo. Iltapäivällä saareen saapui lisää lintuväkeä ja -kuvaajia, mm. Kimmo Kuusisto, Tarmo Nurmi, Kari Salonen, Janne ja Mikko Suominen, Antti Fager-Pintilä, Jukka Tiippana ja Petteri Hautamaa.

SATAKIELIÄ NÄKYY JA KUULUU PÄIVITTÄIN
SATAKIELIÄ NÄKYY JA KUULUU LÄHES PÄIVITTÄIN

Perjantaina 21.5.2021 oli puolipilvistä, länsiluoteista tuulta 3-7 m/s ja lämpöä 10 astetta. Näkyvyys oli hyvä. Staijia runsaat 4 tuntia ja saari kompattiin, komppaajiahan nyt riittää. Muutolla/merellä nähtiin mm. 528 kuikkaa, 5 kaakkuria, 601 Gaviaa, 17 ruokkia, 2 punakuiria, 9 suokukkoa, lapinsirri, 58 suosirriä, 5 liroa, 3 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, 4 nuolihaukkaa ja suopöllö. Saaressa havaittiin mm. 2 ristisorsaa, käpytikka, 10 keltavästäräkkiä, 4 satakieltä, 3 kultarintaa, 3 rytikerttusta, ruokokerttunen, 12 pikkulepinkäistä, nokkavarpunen, 3 pikkusieppoa ja edelleen 2kv koiras sepelsieppo – onpa viihtynyt jo pitkään koulun lähistöllä. Meille saapuivat purjeveneellään päivävieraiksi tutut ystävät Liisa ja Tapsa Palmu. Illalla saareen saapui lisää orneja, mm. Arto Keskinen, Jouko Lunden, Rauli Lumio ja Tom Lindroos.

TÄMÄ SEPELSIEPPO ON PYSYTELLYT JO LÄHES VIIKON SAARESSA
TÄMÄ SEPELSIEPPO ON PYSYTELLYT JO LÄHES VIIKON SAARESSA

Lauantaina 22.5.2021 oli pääosin aurinkoista ja lounaistuulta 6-7 m/s, lämpö käväisi 12 asteessa. Iltapäivällä levisi taas tiheä sumu saaren ylle koko loppupäiväksi. Staijia aamulla isolla porukalla runsaat 4 tuntia ja saari kompattiin tarkkaan. Merellä/muuttavana havaittiin mm. 2 laulujoutsenta, 223 valkoposkihanhea (+4 paikallista), 45 sepelhanhea, 410 kuikkaa, 201 Gaviaa, 15 ruokkia, räyskä, 14 merikihua ja aamulla komeasti länsipuolitse, Trattenin yli, tumma leveäpyrstökihu pohjoiseen kahden merikihun seurassa. Lisäksi nähtiin 3 ristisorsaa, 2 suosirriä, kevään ekat 3 jänkäsirriäistä itärannalla, ruskosuohaukka, nuolihaukka, muuttohaukka, sarvipöllö ja kehrääjä.

KESKIKÄIVÄN KOVASSA LÄMPÖVÄREILYSSÄ OTETTU KUVA JÄNKÄSIRRIÄISISTÄ
KESKIPÄIVÄN KOVASSA LÄMPÖVÄREILYSSÄ OTETTU KUVA JÄNKÄSIRRIÄISISTÄ

Saaresta löytyi pikkulintuja mm. n. 120 pajulintua, 60 hernekerttua ja 8 satakieltä, 4 sinirintaa, 15 kultarintaa, 6 rytikerttusta, 2 sirittäjää, pikkusieppo ja 25 punavarpusta. Ihan mukava lintupäivä.

LEPPÄLINTUJEN MUUTTO JATKUU VIELÄ
LEPPÄLINTUJEN MUUTTO JATKUU VIELÄ

Sunnuntaina 23.5.2021 oli jälleen sumupäivä – niitä on tänä keväänä riittänyt! Aamulla oli kolme tuntia ja iltapäivällä jonkin verran sentään näkyvyyttäkin siten, että staijailtiin luotsiasemalla runsaat 4 tuntia. Lämpö käväisi 12 asteessa ja itäkaakkoinen tuuli oli koko päivän heikkoa, 2-4 m/s. Merellä/muutolla nähtiin mm. 34 sepelhanhea, 3670 haahkaa (jo koirasparvia), 48 kuikkaa (+sp), kaakkuri, 12 ruokkia ja etelänkiisla ruokkiparvessa. Lisäksi havaittiin mm. huuhkaja, 2 harmaahaikaraa, 7 valkoposkihanhea, ristisorsa, kurki, 2 tuulihaukkaa, nuolihaukka, törmäpääsky, käki ja 2 kehrääjää. Kahlaajista mainittavia olivat aamulla 4 ja illalla 8 jänkäsirriäistä itärannalla, 2 suosirriä ja myöhäinen merisirri itärannan kareilla. Pikkulintuja nähtiin mm. 3 satakieltä, 5 sinirintaa, 5 kultarintaa, rytikerttunen, kevään eka viitakerttunen, 2 pikkusieppoa, 3 pikkukäpylintua ja nokkavarpunen. Mantereelle lähti tänään paljon väkeä, lintuporukoista ja -kuvaajista mm. Gamlingarna, Salonen, Suomiset, Tarmo Nurmi, Fager-Pintilä, Hautamaa, Tiippana sekä Tonteri kavereineen.

MERIKIHUJA ON NÄKYNYT RUNSAASTI VIIME PÄIVINÄ
MERIKIHUJA ON NÄKYNYT RUNSAASTI VIIME PÄIVINÄ
RANTASIPIEN MUUTTO TAITAA JO OLLA OHI
RANTASIPIEN MUUTTO TAITAA JO OLLA OHI

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina ovat nähtävissä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...