Meriretkellä plus kevään kahdeksas sepelsieppo

Torstaina 5.6.2014 oli aluksi pilvistä ja sateistakin, iltapäivällä selkeni ja ilma lämpeni 15 asteeseen. Tuuli oli idästä 11 m/s, myöhemmin heikkoa etelätuulta. Vähän staijia ja saaren kiertelyä, lintuja oli varsin niukasti. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 89 sepelhanhea, 3 kuikkaa, 14 Gaviaa, 37 mustalintua, 11 ruokkia, tuulihaukka ja 24 tervapääskyä. Saaresta löytyi mm. turkinkyyhky edelleen (turturia ei enää nähty), pikkukuovi, taivaanvuohi, 2 törmäpääskyä, 5 nokkavarpusta, 2 luhtakerttusta ja kirjokerttu. Illalla saapuivat mantereelta mm. V-V Salonen ja Outi.

KOIRASHAAHKAT MATKAAVAT JO POIS SUOMESTA
KOIRASHAAHKAT MATKAAVAT JO POIS SUOMESTA

Perjantaina 6.6.2014 oli kaunis ja lämmin päivä – puolipilvistä, lähes tyventä koko päivä ja lämpöäkin oli peräti 19 astetta. Vähän staijia mutta enemmän komppausta. Muuttavana nähtiin mm. 50 sepelhanhea (2a), kaakkuri, 34 mustalintua, nuolihaukka, hiirihaukka ja mehiläishaukka. Saaressa oli mm. turkinkyyhky edelleen, renkaallinen kesykyyhky (kirjekyyhky), 19 sepelkyyhkyä, myöhäinen kulorastas ja pikkulinnuista mm. 6 nokkavarpusta, pikkusieppo, 2 kirjokerttua, 5 pikkukäpylintua, naaraspukuinen mustaleppälintu, urpiainen ja aamulla Ville-Veikon löytämä renkaallinen 2kv sepelsieppo, joka oleskeli kaupan ja museon nurkilla pääosan päivästä. Lauloi pari kertaa. Kevään jo 8. sepelsieppo saaressa!

UUSI 2kv KOIRAS SEPELSIEPPO KAUPAN TAKANA
UUSI 2kv KOIRAS SEPELSIEPPO KAUPAN TAKANA

Outin kanssa tehtiin veneretki reitillä Hamnskär – Svartbådan – Lillharun – Alunskär – Kruppskär (ei käyty missään maissa) ja nähtiin mm. n 80 ruokkia, 90 mustalintua, 3 allia ja vajaa kymmenkunta harmaahyljettä. Kuviakin syntyi mukavasti hienossa kelissä.

AVOMERELLÄ KELLUI TYYLIKKÄITÄ RUOKKIPARVIA
AVOMERELLÄ KELLUI TYYLIKKÄITÄ RUOKKIPARVIA
HARMAAHYLJE VESIKIVELLÄ LILLAHARUNIN LUONA
HARMAAHYLJE VESIKIVELLÄ LILLAHARUNIN LUONA

Lauantai 7.6.2014 alkoi sateisena mutta aamupäivällä jo selkeni ja päivä oli kauniin kesäinen. Heikkoa etelätuulta. Outin ja mun päivä kului koti- ja venehommissa (laskettiin s/y Taivaanvuohi) mutta jotain sentään saaressa nähtiin vaikka lintupäivä olikin varsin vaisu. Mainittavimpia olivat pikkulokki, turkinkyyhky ja kesykyyhky edelleen, naaras ruskosuohaukka ja pikkulinnuista pikkusieppo, 2 kirjokerttua, tikli, 2 luhtakerttusta, 4 nokkavarpusta ja tosi myöhäinen tilhi. Japi ja Tarja lähtivät aamulla mantereelle, Holvitien Mikko oli puolestaan saapunut saareen eilen illalla.

PIENIÄ MUSTALINTUPARVIA LIIKKUU VIELÄ MERELLÄ
PIENIÄ MUSTALINTUPARVIA LIIKKUU VIELÄ MERELLÄ

Sunnuntaina 8.6.2014 oli aamulla taas utua ja sumuakin mutta päivä oli aurinkoinen ja lämmin (16 astetta). Tyventä ja myöhemmin heikkoa kaakkoistuulta. Staiji ja saarikomppaus tuottivat muuttavana mm. 2 kuikkaa, 2 Gaviaa, mehiläishaukan, nuoren muuttohaukan, valkoviklon, 3 töyhtöhyyppää, isokuovin, räyskän, myöhäisen mustavariksen ja kahden kuikan seurassa koilliseen muuttaneen jäägavian, aivan ilmeisen jp-jääkuikan. Saaressa nähtiin mm. kesykyyhky edelleen, 6 nokkavarpusta, luotokirvinen, tilhi, 3 kirjokerttua, pikkusieppo, viitakerttunen, 2 luhtakerttusta, sarvipöllö, keltavästäräkki, 5 pikkukäpylintua ja aamulla hetken kiertelevänä 2 kirjosiipikäpylintua, joista toinen oli punainen koiras ja toinen naaraspukuinen. Holvitien Mikko lähti ip:llä mantereelle.

KEVÄÄN VIIMEISIÄ MUSTALEPPÄLINTUJA
KEVÄÄN VIIMEISIÄ MUSTALEPPÄLINTUJA

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...