Miljoona poikki!

Maanantaina 18.9.2017 oli minunkin lähdettävä pistäytymään mantereella. Päivä oli puolipilvinen ja kohtalainen pohjoistuuli (7 m/s) viilensi ilmaa, nyt enää 12 astetta. Aamulla runsaan tunnin tapitus merelle, lisäksi kiersin saaren itäosan ennen laivan lähtöä. Mainittavia havaintoja olivat 2 kuikkaa, 2 silkkiuikkua, 11 mustalintua, 2 harmaahaikaraa, 7 varpushaukkaa, 3 tuulihaukkaa ja kapustarinta. Saareen ei tainnut jäädä/tulla yhtään varsinaista lintuihmistä… Harvinainen tilanne syyskuun jälkipuoliskolla.

PUNARINTOJEN MUUTTO ON NYT VAUHDISSA
PUNARINTOJEN MUUTTO ON NYT VAUHDISSA

Tiistaina 19.9.2017 päivitin vähän kamerakalustoani Turussa, tutussa Rajalan putiikissa. Kun ikää kertyy ja lihasvoima jo hiukan hiipuu niin tuo 500-millinen objektiivini on alkanut tuntua aika painavalta ja valtavirta kulkee nyt lintukuvaajien varusteissa muutenkin vähän kevyempään suuntaan. Olympuksen peilittömät järkkärit teleineen ovat tästä hyvänä esimerkkinä. Itse haluan pysyä merkkiuskollisena ja mm. ainakin vielä pitää ”möhkälemäisen” Canonin 1DXMkII:n prorungon mutta objektiivipainosta (ja vähän milleistäkin..) olen jo valmis tinkimään. Niinpä 500-millinen jäi vaihdossa liikkeeseen ja mukaan lähti kolmanneksen kevyempi Canonin 400/4 DO IS II USM. Siihen sitten vaan tarpeen mukaan III-sarjan extendereitä. Vararungoksi matkaan lähti Canonin 80D, jolla ”hätätilassa” saa vähän millejä vielä lisääkin. Tein aika paljon ns. pohjatyötä sen suhteen, etten tekisi ihan pöhköjä ratkaisuja ja kiitos erityisesti Petteri Hautamaalle, Muukkosen Tomille, Varesvuon Markukselle ja Vikmanin Reiskalle arvokkaista kommenteista ja kokemuksista. Katsotaan sitten millaisia lintukuvia jatkossa syntyy – kuvaajastahan se loppupeleissä on kuitenkin enemmän kiinni kuin kuvausvehkeistä.

400_do

Keskiviikkona 20.9.2017 lähdin aamulla takaisin Utöhön, ajoin Nauvoon kahville ja kauppaan ja m/s Kökar hoiti edelleen liikennettä saariin Eivorin ollessa telakalla. Väkeä oli kohtalaisesti, Jurmoon mm. Kivivuori ja Joutsamo, Utöhön lisäkseni kolme lintuharrastajaa, mm. Lasse Kaartinen. Matkalla ei erityisiä havaintoja mutta Utössä tein runsaan tunnin kierroksen itäosassa ennen iltahämärää. Näkyi mm. harmaahaikara, 3 tuulihaukkaa, 2 varpushaukkaa ja punakuiri itärannalla. Hippiäisiä tuntui olevan maastossa runsaasti.

ENSIMMÄINEN 400 DO:lla KUVAAMANI LAJI OLI PUNAKUIRI - EI MIKÄÄN HYVÄ KUVAUSTILANNE MUTTA DOKUMENTTI SENTÄÄN...
ENSIMMÄINEN 400 DO:lla KUVAAMANI LAJI OLI PUNAKUIRI – EI MIKÄÄN HYVÄ KUVAUSTILANNE MUTTA DOKUMENTTI SENTÄÄN…

Itselleni tämä oli sikäli merkittävä päivä, että veppisivuillani (www.jtenovuo.com) vierailujen kokonaismäärä ylitti tänään aamupäivällä miljoonan käynnin rajan! Nyt illansuussa lukema on jo 1000255. Suuri kiitos kuuluu kaikille teille sivuillani vieraileville! Yritän jatkossakin tuottaa viikoittain blogijuttuja, lähinnä Utön havainnoista ja ulkomaan reissuista, sekä toivottavasti saada silloin tällöin myös kelvollisia lintukuvia sivuilleni. Kiitos vielä kiinnostuksesta!

MILJOONA MENI POIKKI TÄNÄÄN AAMULLA
MILJOONA MENI POIKKI TÄNÄÄN AAMULLA

 

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...