Mukava keikka Hankoniemelle

Lauantaina 15.8.2009 lähdin aamulla ajelemaan kohti Hankoniemeä, kamerakin oli matkassa… Sää oli aurinkoinen, länsiluoteinen tuuli melko reipas ja lämpöä vielä n. 20 astetta. Runsaan puolen tunnin pysähdys Salon Halikonlahdella osoitti lahden nykyisen lintuköyhyyden aiempaan verrattuna – nyt sentään mm. 8 harmaahaikaraa ja n. 40 kanadanhanhea.

ratasipi

Hankoniemelle saavuin klo 9 maissa ja lyhyt käynti Vedagrundetilla osoitti että kahlaajia ei mitenkään runsaasti ollut paikalla – kuovisirri mainittavimpana tyllien seurassa hiekkasärkillä. Siirryin LÃ¥ngörenin kannakselle, jossa tarkkailin pari tuntia kunnes jatkoin Metsärannan Ramin kanssa staijausta Täktomin lentokentän parkkipaikalta. Petoja muuttikin päivän aikana jo ihan mukavasti – n. 35 varpushaukkaa, 8 ruskosuohaukkaa, 8 nuolihaukkaa, 5 hiirihaukkaa, 4 tuulihaukkaa, 4 kalasääskeä ja lisäksi useita kierteleviä merikotkia. Pähkinähakki lepatti lentokentän poikki länteen, lisäksi mainittakoon käki, pari kurkea, 3 harmaahaikaraa ja 2 räyskää. Iltapäivällä menimme Ramin mökille Täktbuktenin lähistölle juomaan maittavat kahvit ja kahvihetken jälkeen ehdin vain parin kilsan päähän kun Rami soitti, että mustahaikara kaartelee aivan mökin yllä! Pian takaisin ja Täktomin golfkentän eteläpuolellahan mustahaikara kaarteli komeasti mutta kääntyi samalla takaisin itään päin. Ajoin pian lentokentän parkkipaikalle ja mustahaikara kierteli jo itäpuolella liukuen samalla tielinjaa itään päin. Saadakseni jonkun kuvan (joita Rami oli jo onnistuneesti ottanut pihaltaan!) ajoin perässä mutta haikara meni menojaan enkä sitä enää löytänyt. Mukava havis joka tapauksessa, itselleni vasta 3. mustahaikara Suomessa – ehkä sama lintu joka nähtiin aamupäivällä Kirkkonummella lentämässä länteen. Laitan tähän luvalla yhden Ramin ottamista kuvista Hangon mustahaikarasta:

muha
hihi

Illansuuksi ajelin Nummelle Outin kotitaloon, jossa olimme yötä. Matkalla näkyi Nummen Savijärvellä 3 kurkea, ei muuta mainittavampaa. Huomiseksi luvataankin reipasta vesisadetta. Sunnuntai 16.8.2009 alkoikin sateessa mutta puoliltapäivin alkoi aurinko pilkottaa ja tein sadekuurojen lomassa pienen ajelun Pusulan kirkolle – mainittavimmat linnut olivat harmaahaikara ja 2 nuolihaukkaa. Turkuun ajelin illansuussa.

hahaa

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...