Mukavia pikkurareja

Maanantaina 20.8.2018 oli vaihteeksi pääosin pilvistä ja iltapäivällä vähän sateistakin. Tuuli oli heikkoa länsilounaasta ja lämpö jäi nyt 19 asteeseen. Vajaa tunti aamulla meristaijia ja itäosan kierros tuottivat mm. seuraavia havaintoja: ruokki, merikihu, tuulihaukka, 2 käpytikkaa, mustaviklo, 7 valkovikloa, 3 liroa, töyhtöhyyppä, 9 tylliä, suokukko ja sinirinta. Itärannalla näyttäytyi jälleen ruisrääkkä – nuori lintu, josta nyt syntyi parempia kuvia. Hyönteissyöjiä oli saapunut yöllä isohko annos, mm fyllareita kymmenittäin. Outi saapui iltapäivällä mantereelta.

NUORI RUISRÄÄKKÄ NÄYTTÄYTYI TÄNÄÄN HETKEN AJAN IHAN KUNNOLLA
NUORI RUISRÄÄKKÄ NÄYTTÄYTYI TÄNÄÄN HETKEN AJAN IHAN KUNNOLLA

Tiistaina 21.8.2018 yöllä jälleen satoi jonkin aikaa, mutta päivä oli puolipilvinen ja tuulinen (luode 10-15 m/s). Lämpöä oli 17 astetta. Tunnin staiji aamulla ja etelä-ja itäosien kierros tehtiin. Nähtiin mm. merikihu, 2 harmaahaikaraa, tuulihaukka, 5 varpushaukkaa ja kahlaajia 2 punakuiria, 2 kapustarintaa, valkoviklo, 2 tylliä, 2 suokukkoa ja töyhtöhyyppä. Lisäksi nähtiin 95 keltavästäräkkiä, n. 120 västäräkkiä ja itäniityllä päivällä useita kertoja pyörähtänyt 1kv naaras arosuohaukka. Vuoden kolmas macrohavis Utöstä, syksyn eka. Lajilla menee hyvin Suomessa. Pitkästä aikaa tuli leikattua pihanurmikko kesän kuivuuden jälkeen.

NUORI AROSUOHAUKKA KÄVI ITÄNIITYLLÄ USEITA KERTOJA
NUORI AROSUOHAUKKA KÄVI ITÄNIITYLLÄ USEITA KERTOJA

Keskiviikko 22.8.2018 oli meillä ns. työpäivä. Aamulla runsaan puolen tunnin staiji, sen jälkeen aamupäivällä vaihdettiin keittiöön uusi hella ja koko iltapäivä kului venehommissa – s/y Taivaanvuoden pesu ja nosto ja kuljetus talviteloille Tykkihalliin plus vielä soutuveneen pohjan pesu. Ei käyty saarta komppaamassa eli havikset olivat aika niukkoja: 3 valkovikloa, 2 varpushaukkaa, tuulihaukka, käpytikka ja aikainen syysmuuttava järripeippo saunallamme. Lounaistuuli oli tänään navakkaa, 10-14 m/s, mutta lämpöä oli vielä 21 astetta. Huomenna koetetaan taas satsata enemmän lintuihin.

VARPUSHAUKKOJEN MUUTTO ON VIELÄ AIKA VAATIMATONTA
VARPUSHAUKKOJEN MUUTTO ON VIELÄ AIKA VAATIMATONTA

Torstaina 23.8.2018 oli puolipilvistä, reipasta lounaistuulta (aluksi 14, myöhemmin 7 m/s) ja lämpöä 21 astetta. Aamustaiji jäi tuulen takia nyt väliin, mutta itäosa tuli kierrettyä. Nähtiin mm. harmaahaikara, tuulihaukka, 2 varpushaukkaa, 2 kalatiiraa, 4 punakuiria, 3 valkovikloa, mustaviklo, 5 liroa, 2 kapustarintaa ja 2 töyhtöhyyppää. Saaressa melko runsaasti fyllareita ja sieppoja, noin 110 keltavästäräkkiä ja 2 urpiaista. Päivän ”highlight” oli itärannalta löytyneet 2 pikkutiiraa, vanha ja 1kv lintu, jotka viihtyivät luodoilla ja saalistuslennoilla pitkälti toista tuntia. Vanha lintu toi nuorelle vielä kalaa. Laji on Utössä harvinainen, ei läheskään jokavuotinen. Huomenaamulla varhain on edessä lähtö mantereelle joksikin aikaa.

pikkutiira_01_Korppoo_08_18

VANHA JA NUORI PIKKUTIIRA ITÄRANNALLA - HARVINAISTA HERKKUA UTÖSSÄ
VANHA JA NUORI PIKKUTIIRA ITÄRANNALLA – HARVINAISTA HERKKUA UTÖSSÄ

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...