Mukavia pikkurareja

Perjantaina 8.6.2012 jatkui aurinkoinen ja heikkotuulinen (SW 4 m/s) keli, lämpöä oli tänään jo 15 astetta. Aamupäivällä oli tunnin verran sumua. Hiukan staijausta luotsiasemalla ja muuten rentoa retkeilyä. Tänään nähtiin mm.  kuikka, valkoposkihanhi, 4 ruokkia, isokuovi etelään, sepelkyyhky ja päivän rarina turturikyyhky.  Turturi löytyi aamulla koulun läheltä, oli pitkään kateissa kunnes iltapäivällä lensi kompostorille päin josta löytyi iltapäivän lämmössä maasta ruokailemasta. Pikkulinnuista mainittakoon ruokokerttunen, 2 rytikerttusta, 6 luhtakerttusta, 12 kultarintaa ja kirjokerttu. Rantavajaremppamme valmistui, maalaus jää vielä myöhempään mutta uusi peltikattokin kiiltelee jo komeasti. Käytiin remppamiesten kanssa illalla syömässä hotellilla makoisa päivällinen.

TURTURIKYYHKY ITÄRANNAN KALLIOILLA ILTAPÄIVÄN LÄMPÖVÄREILYSSÄ

Lauantai 9.6.2012 alkoi sateisena ja kun sade loppui puolilta päivin jatkui tiheä sumu klo 16 saakka. Ilta oli selkeä, tuuli lounaassa 7 m/s. Kierreltiin saarella ja nähtiin mm. ruokki, harmaasorsa, 23 töyhtöhyyppää, 5 mustavikloa, valkoviklo, suosirri, sepelkyyhky ja 95 muuttavaa tervapääskyä. Aamuvarhaisella ennen sadetta laskettiin mereltä n. 12600 haahkakoirasta ja n. 300 naarasta. Haahkanpoikasia saaren vesillä on nyt elossa vain runsaat 20 kpl. Saunalahden rannasta löytyi sumussa yllättäen Utössä harvinainen liejukana, joka näyttäytyi kasvillisuuden seassa iltaan saakka. Mihin lie matkalla tähän aikaan vuodesta? Pikkulinnuista mainittakoon 2 ruokokerttusta, rytikerttunen, 5 luhtakerttusta, viitakerttunen, 6 kultarintaa, sirittäjä ja 2 nokkavarpusta (k+n). Illansuussa Vienosen Ari löysi vielä Gamla Postenilta ad-koiras sepelsiepon, joka vilkkaasti äännellen siirtyi koululle päin ja porukalla kuultiin ja nähtiin viimeksi Matsin pihapuissa. Hävisi salaperäisesti eikä löydetty enää uudelleen. Mainio lintupäivä taas!

UTÖN HISTORIAN 14. LIEJUKANA ILMESTYI SAAREEN YLLÄTTÄVÄÄN VUODENAIKAAN

Sunnuntaina 10.6.2012 oli lähdettävä mantereelle, tällä kertaa matkasin m/s Aspöllä (lähtö 13.00) suoraan Pärnäisiin. Kauniin aamun jälkeen levisi taas paksu sumu saaren ylle mutta selkeni jo ennen lähtöä. Mainittavimmat havainnot olivat 6 ruokkia, 2 sirittäjää, rytikerttunen, luhtakerttunen, viitakerttunen, urpiainen ja 4 kultarintaa. Liejukana piilotteli edelleen saunalahdella. Laivamatkalla näkyi 2 ruokkia ja Turussa olin jo klo 17. Tämä on muuten 500. lintublogi, jonka kirjoitan näille sivuilleni…

KULTARINTOJA ON VIELÄ RUNSAASTI MUUTOLLA

 

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...