Muutto jatkuu – lepy ja muuta mukavaa

Maanantai 24.11.2014 oli vaihteeksi pimeä ja kovatuulinen – etelätuulta 16-19 m/s, lämpöä oli vajaa 5 astetta. Staijailtiin kovassa tuulessa luotsiaseman suojassa ja kierreltiin vähän kyläalueella. Havaintoja kertyi niukasti, mainittavimmat olivat 2 lapasotkaa, taivaanvuohi, niittykirvinen, 2 rautiaista, punarinta, laulurastas ja pulmunen. Aamulla nuori muuttohaukka kierteli pitkään Patteriniemellä, kisaili korppien kanssa. Vanhaa pereä ei tänään nähty mutta muuttohaukasta on tullut varsin säännöllinen laji täällä avomeren reunalla. Illalla saapui lännestä vesisadetta.

PARI LAPASOTKAA ON ILMESTYNYT SATAMALAHDELLE
PARI LAPASOTKAA ON ILMESTYNYT SATAMALAHDELLE

Tiistaina 25.11.2014 tuuli oli lounaasta 6-9 m/s, lämpöä oli peräti 8 astetta ja taivas puolipilvinen, iltapäivällä tosin useita sadekuurojakin. Staijia ja komppausta ja saldona mm. 2 lapasotkaa, 8 tavia, 12 mustalintua, pilkkasiipi, 41 allia, 6 tukkakoskeloa ja telkkiäkin jo 71 – saapuvat tänne talveksi. Muita haviksia olivat mm. varpushaukka, harmaahaikara, taivaanvuohi ja saarella koko päivän pyörinyt myöhäinen töyhtöhyyppä. Pikkulinnuista mainittakoon kangaskiuru edelleen, 3 niittykirvistä, 4 peukaloista, rautiainen, 4 punakylkirastasta, 3 kottaraista ja pulmunen.

KOTTARAISIA NÄKYY VIELÄ MUUTAMIA
KOTTARAISIA NÄKYY VIELÄ MUUTAMIA

Keskiviikko 26.11.2014 oli taas hieno marraskuinen päivä. Taivas oli puolipilvinen, meri lähes tyven (SW 3 m/s – tyven) ja lämpöä oli 6 astetta – näkyvyyskin oli kristallinkirkas vaikka kuinka kauas. Staijattiin Mikon kanssa luotsiasemalla yli 3 tuntia ja iltapäivällä kierrettiin etelä- ja itäosat. Merellä/muuttavana nähtiin mm. kuikka, kaakkuri, Gavia sp, 6 haahkaa, 155 allia, 8 mustalintua, 8 pilkkasiipeä, 8 tukkakoskeloa, 2 ruokkia, 12 riskilää, haapana, tavi ja vähän ennen puoltapäivää lounaispuolitse matalalla kaakkoon muuttanut 1kv leveäpyrstökihu, jota saimme seurata tyvenellä merellä noin 10 minuutin ajan. Löysin linnun laskiessani lounaispuolen luodolla piipertäneitä 12 merisirriälepy osui samaan kaukoputken kuvaan! Päivän muita havaintoja olivat varpushaukka, taivaanvuohi, niittykirvinen, 7 tilheä, 7 peukaloista, kottarainen, 40 räkättiä ja pulmunen. Tuttu admuuttohaukka päivysti jälleen lähes koko aamupäivän Knivskärin reunamerkillä. Mainittakoon vielä noin 60 harmaahyljettä eteläpuolen luodoilta. Olipa leppoisa keli ja leppoisa lintupäivä taas.

PULMUNEN IHMETTELI MERTA ETELÄNIEMELLÄ
PULMUNEN IHMETTELI MERTA ETELÄNIEMELLÄ
KELTASIRKKUJA ON OLLUT TOSI NIUKASTI KOKO SYKSYN
KELTASIRKKUJA ON OLLUT TOSI NIUKASTI KOKO SYKSYN

 

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...