Muuttorintamalla vielä rauhallista

Torstaina 23.8.2012 päästiin taas Outin kanssa lähtemään kohti Utötä. Sää oli pilvinen ja sadekuurojakin saatiin pitkin päivää mutta pahasti ei osunut kohdalle kertaakaan. Nauvossa käytiin kaupassa ja kahviteltiin, m/s Eivorille kertyi kohtalaisesti porukkaa – mm. ainakin 15 henkeä Jurmoon lintuja katsomaan Helstolan ja Raisa Tannerin johdolla. Utöseen ei meidän lisäksi tullut lintuväkeä mutta saaressa oli paikalla Järvisen Mikko ja Anu. Matkalla nähtiin mm. ampuhaukka, 2 kalasääskeä, 2 tuulihaukkaa ja merikihu. Utössä tehtiin illansuussa kierros saaren itäosassa ja havaittiin mm. tundrakurmitsa, isosirri, mustaviklo, 7 valkovikloa, 2 töyhtöhyyppää, heinätavinaaras (löytynyt aamulla), käki, ampuhaukka, 3 tuulihaukkaa ja 3 varpushaukkaa. Aiemmin päivällä oli nähty mm. kirjokerttu ja nokkavarpunen.

NUORI AMPUHAUKKA VIILETTI ITÄNIITYLLÄ

Perjantaina 24.8.2012 oli kaunis kesäpäivä paitsi että aamulla satoi runsaan tunnin. Tuuli oli heikko ja lämpöä oli parikymmentä astetta – ja Utössäkin hyttysiä! Staijattiin aamulla Mikon kanssa pari tuntia, muuten saarikomppausta ja illalla kierrettiin Outin kanssa veneellä Kobbanien ympäri. Kahlaajia havaittiin tänään 5 pikkukuovia, tundrakurmitsa, 11 suokukkoa, 3 meriharakkaa, 4 isosirriä, 3 tylliä, 2 punajalkavikloa, 3 mustavikloa, 13 valkovikloa, 4 liroa ja 2 töyhtöhyyppää. Tuulihaukkoja pyöri saaressa ainakin 6 ja varpushaukkoja muutti 28. Lisäksi nähtiin mm. harmaahaikara, heinätavi, törmäpääsky, kultarinta, 2 sirittäjää, punavarpunen, 5 pensastaskua ja 57 keltavästäräkkiä. Kettuja nähtiin tänään pääsaarella peräti 4 kpl.

PILVIMUODOSTELMAT KEHYSTIVÄT LOPPUKESÄN MERIMETSOPARVIA

Lauantai 25.8.2012 oli jälleen pääosin aurinkoinen, muutama sadekuuro aamupäivällä, ja lämminkin. Tuuli heikko. Lintuja oli melko niukasti liikkeellä, mm. 3 isokuovia, pikkukuovi, 22 suokukkoa, 7 valkovikloa, liro, töyhtöhyyppä, 2 tylliä ja mainittavimpana itärannalla viiden suokukon kanssa pyörähtänyt pulmussirri. Kaukainen lentokuvakin tuli räpsäistyä tästä Utössä harvinaisesta sirristä. Varpushaukkoja nähtiin 12, tuulihaukkoja 7 (yhtä aikaa), kuikka, 19 mustalintua, 6 pilkkasiipeä, 2 merikihua, 2 käkeä ja 49 keltavästäräkkiä. Illalla ajeltiin s/y Taivaanvuohella Ormskärin ympäri ja käytiin majakalla katsomassa muinaistulia. Järvisen Mikko ja Anu lähtivät aamulla mantereelle ja Mia Rönkä perheineen tuli illansuussa saareen, linturetkelle ja lomalle.

TUNDRAKURMITSA VIIHTYI PARINA PÄIVÄNÄ ITÄRANNALLA
DOKUMENTTITASON KUVA KAUKAA PULMUSSIRRISTÄ (2. VAS) SUOKUKKOPARVESSA

Sunnuntaina 26.8.2012 piti lähteä mantereelle töihin, matkattiin taas m/s Aspöllä klo 13 alkaen. Aamustaiji n. 1,5 tuntia mutta edelleen hiljaista, ei tehty edes saarikierrosta koska oli vieraita käymässä. Ennen lähtöä nähtiin mm. 2 kuikkaa, 12 mustalintua, harmaahaikara ja 3 tuulihaukkaa. Matkalla ei ihmeempiä havaintoja, Turussa oltiin jo klo 17.

MATARAKIITÄJÄ VIERAILI PIHAMME SUOPAYRTEISSÄ

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...