Oulunkeikka

Torstaina 12.2.2009 lähdin iltapäivällä kohti Oulua. Matka alkoi automatkalla Hesan lentokentälle mutta matkalla pysähdyin runsaaksi tunniksi kyttäämään Paimion puhdistamolla vieraillutta valkoselkätikkaa. ”Vaseti” näkyikin kahdesti mutta harmillisesti sen verran puiden lomassa etten saanut tarkkaa kuvaa. Paikalla näkyi myös mm. isolepinkäinen ja käpytikka. Jatkoin matkaa lentokentälle ja illalla lennähdin sinisin siivin Ouluun. Majoitus oli aiemmilta reissuilta tutussa hotelli Vihiluodossa ja maukkaan iltapalan jälkeen uni tulikin silmään.

kapu

Aamulla 13.2.2009 lähdin klo 04.30 oululaisen Arto Ylisaukko-ojan kanssa kohti Utajärveä, jossa tapasimme Taavetin Harrin ja tanskalaisen ja skotlantilaisen kuvaajan paikallisessa majapaikassa. Koko jengi jatkoimme kotkakojulle, jossa tuli vietettyä pilvisessä ja tyvenessä talvisäässä kaikkiaan 11 tuntia – tällä kertaa ilman kotkia! Myöskään eilen ei kuulemma ollut käynyt lainkaan kotkia, lienevätkö jo hiljalleen hajaantuneet pesimäalueilleen… Paikalla kävi vain muutama korppi, 4 käpytikkaa, harakoita, teeri ja närhi. Paikassa ei sinällään mitään vikaa, vika oli varmaan tässä päivämäärässä – perjantai 13. jne. Käytiin porukalla vielä paikallisen metsänomistajan korpimajassa juomassa kupponen ennen paluuta takaisin Vihiluotoon yöksi.

raka

Lauantaina 14.2.2009 kiertelin Taavetin Harrin kanssa Oulun lintupaikkoja kamerat kainalossa. Lähdimme liikkeelle klo 9 ja palasin Vihiluotoon klo 16. Sää oli pilvinen, heikko tuuli ja pakkasta 7 astetta. Lintuja niukahkosti mutta nähtiin mm. tilhiä n. 60, räkättejä 2, mustavaris (Intiön hautausmaalla), 2 pähkinänakkelia Intiön hautausmaan ruokinnalla, puukiipijä, ylilentävä taviokuurna Intiöllä ja aivan ilmeinen nuori tundraurpiainen urpiaisten seurassa Intiöllä. Kuvattiin tämäkin, täytyy vielä tutkia kuvista mutta pieni nokka, kanelinväriset kupeet ja pään sivut, pieni päälaen lappu, pieni koko, ylä- ja alaperän viiruttomuus jne puhuvat turpon puolesta. Ihan mukava päivä Harrin tutussa seurassa ja illalla vielä illastin mukavasti yhdessä Peltomäen Jarin ja Minnan kanssa Vihiluodon ravintolassa. Kerrattiin mm. tuoreita kokemuksiamme tämän talvisista reissuistamme Kerkinijärvelle Kreikkaan. Mainittakoon vielä, että tänään kotkakojulla oli ollut paikalla 3 maakotkaa – päivät eivät ole samanlaisia! Ehkä edellisten päivien metsätöillä ko. alueella oli paljonkin tekemistä kotkien käyttäytymisen kanssa…?

nakke

Sunnuntaina 15.2.2009 lähdin klo 05.30 kohti Oulun lentoasemaa ja sieltä aikataulun mukaan Helsinkiin ja edelleen omalla autolla Turkuun. Matkalla näkyi hiirihaukka Suomusjärvellä. Iltapäivä kuluikin taas kuvia laittaessa.

Lisää kirjoituksia

Väkeä riittää

Maanantaina 15.7.2024 oli aurinkoista ja lämmintä (20 astetta), etelätuulta 5-6 m/s. Kierrettiin saaren...

Kuovisirrit saapuivat

Torstaina 11.7.2024 etelästä saapui matalapaine ja saatiin vesisadetta aamulla ja illalla, päivällä oli...

Muuttokahlaajia odotellessa

Maanantaina 8.7.2024 länsilounainen tuuli oli rauhoittunut, enää 6-8 m/s. Pääosin oli aurinkoista ja...

Kesäsateita ja kovaa tuulta

Torstaina 4.7.2024 oli vähän epävakaisempaa – aamulla saatiin vähän sadetta, päivälläkin muutama tippa,...

Lintuja ja vieraita

Maanantaina 1.7.2024 yö oli sateinen ja aamulla oli tiheää sumua. Myöhemmin selkeni, lämpöä...

Pientä syysmuuton piristymistä

Torstaina 27.6.2024 sama säätyyppi jatkui: pilvetöntä, lämpöä 22 astetta ja heikkoa, 3-4 m/s,...