Pari sepellintua

Maanantaina 8.5.2023 jatkui auringonpaiste ja lämpöä oli jo 10 astetta. Etelälounainen tuuli oli 5-7 m/s. Näennäisen hyvästä muuttosäästä huolimatta aamustaijilla (1,5 tuntia) ei ollut juurikaan liikettä eikä lintumäärä saaressakaan huimannut, paljon vähemmän kuin eilen. Merellä näkyi mm. kaakkuri, 2 kuikkaa (+3 sp), 7 metsähanhea, 9 pilkkasiipeä, 33 ruokkia ja 3 merikihua (1 vaalea). Saarikomppaus tuotti mm. 2 varpushaukkaa, 3 pikkukuovia, kevään ekat 3 sinirintaa, 2 keltavästäräkkiä, tilhen sekä jälleen itärannalla koiras sepelrastaan, varmaankin sama kuin eilen.

HERNEKERTTU ON VÄRJÄNNYT ITSENSÄ KAUNIIN KELTAISEKSI PAJUPENSAAN SIITEPÖLYSSÄ
HERNEKERTTU ON VÄRJÄNNYT ITSENSÄ KAUNIIN KELTAISEKSI PAJUPENSAAN SIITEPÖLYSSÄ

Mantereelle lähti päivällä 4-5 lintuharrastajaa, mutta tilalle tuli reilusti yli 20 uutta. Suurin osa tulijoista oli meikäläiselle tuntemattomia, tuttuja sentään mm. Timo Nisula, Kalle Lindeman, Yrjö Tonteri kavereineen, Kimmo Hiltunen sekä Eija-Leena ja Veijo Lindholm.

staijarit_Korppoo_05_23

Tiistaina 9.5.2023 oli toisinto eilisestä säästä – aurinkoa, lämpöä 10 astetta ja etelälounaista tuulta 8 m/s. Aamulla pari tuntia meristaijia ja koko saari kompattiin. Näkyvä muutto oli edelleen melko vaisua, valkkareita tosin oli liikkeellä. Nähtiin mm. 987 valkoposkihanhea, kuikka (+3 sp), 3 merikihua ja 90 ruokkia. Saaresta löytyi 4 karikukkoa, ristisorsa, kevään ensimmäisiä satakieli, lehtokerttu ja pensaskerttu sekä nyt sepelrastas koulun lahdella. Aamulla löysin meidän talon nurkilta naaras sepelsiepon, joka näyttäytyi mukavasti parin aamutunnin aikana kaikille halukkaille.

TYYPILLISEN HARMAA NAARAS SEPELSIEPPO LÖYTYI MEIDÄN PIHAN NURKALTA
TYYPILLISEN HARMAA NAARAS SEPELSIEPPO LÖYTYI MEIDÄN PIHAN NURKALTA

Keskiviikkona 10.5.2023 sama sää jatkui – pilvetöntä, lämpöä 10 astetta ja etelätuulta 5-6 m/s. Merellä oli utuista, mutta aamulla staijia tänäänkin 2,5 tuntia luotsiasemalla. Saari kompattiin likimain kokonaan. Muutolla nähtiin mm. 133 valkoposkihanhea, 120 A/B (ilm valkkareita), kuikka, 16 Gaviaa, 19 ruokkia ja aamulla eteläniemen yli itään muutti 2 jalohaikaraa. Muita havaintoja olivat mustaviklo, 2 liroa, ristisorsa ja pikkulintuja mm. lehtokerttu, 3 pensaskerttua, satakieli, 2 sinirintaa, punatulkku ja edelleen samoilla paikoilla eilinen naaras sepelsieppo. Iltapäivällä Outi lähti käymään mantereella, samalla lähti joitakin lintuharrastajia ja -kuvaajia ja saareen saapuivat lintureissulle mm. Hyvärisen Ismo ja kuvaajia Sanni Kostiainen sekä Varesvuon Markus ja Minna..

PENSASTASKUJA ON VAIN MUUTAMA PÄIVÄSSÄ
PENSASTASKUJA ON VAIN MUUTAMA PÄIVÄSSÄ
SINIRINNAT OVAT SAAPUNEET
SINIRINNAT OVAT SAAPUNEET

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävissä täällä (klikkaa kuvat auki):
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...