Petolintuja, mm. syksyn toinen arosuohaukka

Torstaina 22.8.2019 oli edelleen aurinkoista ja lämmintä (19 astetta), länsilounainen tuuli puhalsi 8-10 m/s. Stajia aamulla n. 1,5 tuntia plus koko saaren kierros. Havaintoja mm. kuikka, 2 harmaahaikaraa, 8 haapanaa, käpytikka, 2 käkeä, 3 pikkukäpylintua ja kahlaajia mm. mustaviklo, 3 valkovikloa, 6 suosirriä, kuovisirri, 7 isokuovia ja 2 taivaanvuohta. Petolintuja havaittiin 5 varpushaukkaa, tuulihaukka, nuolihaukka, 3 ruskosuohaukkaa ja syksyn toinen 1kv arosuohaukka. Macro pyöri koko iltapäivän saarella, kovassa lämpöväreilyssä vaan kuvien saanti oli haastavaa. Myös kesykyyhky lenteli edelleen Enskärillä. Illalla meille saapuivat loppuviikoksi kyläilemään Ami ja Pekka Vaara.

NUOTI AROSUOHAUKKA VIIHTYI TAAS PITKÄÄN SAARESSA
NUOTI AROSUOHAUKKA VIIHTYI TAAS PITKÄÄN SAARESSA

Perjantaina 23.8.2019 oli yöllä ja iltapäivällä sateista, aamulla runsaan tunnin staiji ja päivällä ehdittiin kiertää Kesnäs ja itäosat ennen sadetta. Lounaistuuli oli navakkaa 8-12 m/s ja lämpöä oli 19 astetta. Nähtiin mm. mustalintu, 2 harmaahaikaraa, 3 haapanaa, 3 varpushaukkaa ja kesykyyhky edelleen. Kahlaajia havaittiin 2 kapustarintaa, 2 suosirriä, 7 isosirriä, ad-kuovisirri, 3 ad-tundrakurmitsaa, 6 isokuovia, taivaanvuohi, 14 tylliä, töyhtöhyyppä, 3 valkovikloa ja mustaviklo. Pääosa päivästä kului mukavasti vieraittemme seurassa.

merimetso_12_Korppoo_08_19

MERIMETSOJA ON NYT RUNSAASTI (Kuva: Outi Sarjakoski) JA VIIMEISIÄ KALA- JA LAPINTIIROJA MATKAA ETELÄÄN
MERIMETSOJA ON NYT RUNSAASTI (Kuva: Outi Sarjakoski) JA VIIMEISIÄ KALA- JA LAPINTIIROJA MATKAA ETELÄÄN

Lauantaina 24.8.2019 oli kesäinen päivä – aurinkoista, lämmintä (20 astetta) ja heikkoa (4-7 m/s) luoteistuulta. Staijia aamulla vajaa pari tuntia ja kierrettiin lähes koko saari (ei Kesnäsiä). Mainittavia havaintoja olivat mm. 2 harmaahaikaraa, kesykyyhky edelleen, kapustarinta, metsäviklo, mustaviklo, 3 valkovikloa, 10 isokuovia, 4 suosirriä ja töyhtöhyyppä. Petolintuja oli jo vähän runsaammin muutolla – 31 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, ruskosuohaukka ja sinisuohaukka. Illalla huuhkaja istuskeli taas Kobbanilla. Hyönteissyöjiä on vielä varsin niukasti, lukuun ottamatta kohtalaisen vilkasta keltavästäräkkimuuttoa. Rautasen Jouni lähti aamulla mantereelle.

SYKSYN EKA SINISUOHAUKKA NÄKYI TÄNÄÄN
SYKSYN EKA SINISUOHAUKKA NÄKYI TÄNÄÄN

Sunnuntaina 25.8.2019 oli edelleen aurinkoista, pilvetöntä ja lämmintä (19 astetta). Aluksi heikkoa kaakkois- ja myöhemmin lounaistuulta. Aamu alkoi totutusti runsaan tunnin staijilla, mutta siihen lintujen katsominen tänään jäikin. Aamupäivällä oli yksi runsaan tunnin opastuskeikka ja koko iltapäivä kului venehommissa – s/y Taivaanvuohi pestiin ja nostettiin kuivumaan talvisäilöön Tykkihalliin. Lintuja näkyi mm. mustalintu, 3 harmaahaikaraa, 3 käkeä, 6 varpushaukkaa, käpytikka, isokuovi, 21 suokukkoa ja edelleen kesykyyhky. Meidän vieraat, Ami ja Pekka, lähtivät alkuiltapäivällä päiväksi Jurmoon ja sieltä huomenna mantereelle.

NUORIA RUSKOSUOHAUKKOJA ON NÄKYNYT USEITA
NUORIA RUSKOSUOHAUKKOJA ON NÄKYNYT USEITA

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...