Petomuuttoa!

Maanantaina 8.9.2014 oli edelleen pilvetöntä ja lämmintä (19 astetta), tuuli kaakosta 6-7 m/s. Staijia pitkin päivää ja niukemmin tänään komppausta. Petolintumuutto oli tänään näyttävää: varpushaukka 176, tuulihaukka 16, nuolihaukka 7, ampuhaukka, 1kv muuttohaukka (hotellin länsipuolelta lounaaseen), ruskosuohaukka 3, sinisuohaukka 3, mehiläishaukka, kalasääski ja ”sokerina” 1kv haarahaukka, joka saapui nuoren ruskiksen kanssa koillisesta klo 12.50, valui Ormskäriä pitkin länteen kunnes oikaisi saaren yli lounaaseen. Sama lintu ilmestyi kuitenkin runsas tunti myöhemmin kiertelemään Ormskärin länsipään ylle kunnes hävisi taas merelle lounaaseen. Vasta 5. havainto Utöstä ja ensimmäinen syyshavainto.

haarahaukka_04_Korppoo_09_14

PARI KAUKAA OTETTUA KUVAA HAARAHAUKASTA ORMSKÄRIN PÄÄLLÄ, ONNEKSI VILLE-VEIKKO OLI KAMEROINEEN LÄHEMPÄNÄ
PARI KAUKAA OTETTUA KUVAA HAARAHAUKASTA ORMSKÄRIN PÄÄLLÄ, ONNEKSI VILLE-VEIKKO OLI KAMEROINEEN LÄHEMPÄNÄ

Muita muuttajia olivat mm. 8 harmaahaikaraa, 13 mustalintua, 70 haapanaa, 10 jouhisorsaa, kapustarinta, 5 valkovikloa, 2 suokukkoa, 3 meriharakkaa, uuttukyyhky, 2 lapinkirvistä ja käki. Saaressa nähtiin mm. 2 puukiipijää, 7 punarintaa, käenpiika, nokkavarpunen ja sirittäjä. Hyvä lintupäivä! Varesvuon pihalla hyöri taas kuvauksellisesti etelänpäiväkiitäjä. Varesvuon Markus ja Minna sekä Lappalaisen Markku ja Onni lähtivät iltapäivällä mantereelle ja saareen saapuivat mm. Tittosen Jouni ja Riku Lumiaro.

SAARESSA ON NÄHTY USEITA ETELÄNPÄIVÄKIITÄJIÄ
SAARESSA ON NÄHTY USEITA ETELÄNPÄIVÄKIITÄJIÄ

Tiistai 9.9.2014 oli vähän ”välipäivä” – aamulla satoi reippaasti vettä, myöhemmin oli puolipilvistä mutta muutto aika lailla jumissa. Saaressa myös pikkulintuja vähän. Havaittiin mm. 4 harmaahaikaraa, 9 varpushaukkaa, 5 tuulihaukkaa, mehiläishaukka, hiirihaukka ja kalasääski, lisäksi saaressa mm. luhtakana, suokukko, pikkusieppo ja edelleen sirittäjä. Saunapensaassamme piilotteli juovaton Acro, nähtiin 3-4 kertaa mutta laji jäi auki, kuvaa ei ehditty saada. Meidänkin pihalla kävi illansuussa etelänpäiväkiitäjä.

PIKKUSIEPPOJA ON TÄHÄN AIKAAN VUODESTA LIKI PÄIVITTÄIN
PIKKUSIEPPOJA ON TÄHÄN AIKAAN VUODESTA LIKI PÄIVITTÄIN, LÄHES KAIKKI NUORIA LINTUJA

Keskiviikko 10.9.2014 alkoi vähän nihkeästi huonossa näkyvyydessä ja matalalla roikkuvat pilvet pitivät linnut paikoillaan. Puolilta päivin kuitenkin selkeni ja heikossa pohjoistuulessa käynnistyi ihan hieno petomuutto. Laskettiin 136 varpushaukkaa, 17 tuulihaukkaa, nuolihaukka, 5 sinisuohaukkaa, 8 hiirihaukkaa ja mehiläishaukka. Muutto tapahtui pääosin matalalla aivan saaren päältä.

SINISUOHAUKKA ITÄNIITYLLÄ
SINISUOHAUKKA ITÄNIITYLLÄ

Muita muuttavia olivat mm. 9 kuikkaa, 75 haapanaa, mustalintu, 7 harmaahaikaraa ja kahlaajista tylli, meriharakka, 5 suokukkoa, 2 kapustarintaa ja 2 isokuovia. Pikkulinnuista mainittakoon peräti 10 pikkusieppoa, kulorastas, lapinkirvinen, 2 rautiaista, sinirinta, 36 vihervarpusta, 3 urpiaista ja 3 lapinsirkkua. Mukava lintupäivä taas. Tittosen Jouni lähti päivällä mantereelle.

MEHILÄISHAUKKA TULI AIVAN TALOMME YLI
MEHILÄISHAUKKA TULI AIVAN TALOMME YLI

 

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...