Pieniä kevätmuuton oireita

Torstaina 16.2.2017 lähdin hienon Irlannin matkamme jälkitunnelmissa kohti Utötä. Outi jäi vielä Turkuun potemaan alkavaa flunssaa. Ajelin iltapäivällä Nauvoon, jossa kahvi maistui vanhaan tapaan. M/s Eivorille kertyi aika niukasti väkeä ja matka sujui pääosan ajasta pimeällä merellä, lintuhavaintoja ei kertynyt. Jäät loppuivat Lohmin kohdalle. Kotona Utössä oli kodikasta ja lämmintä.

MUUTAMA KYMMENEN TELKKÄÄ VIIHTYY UTÖSSÄ
MUUTAMA KYMMENEN TELKKÄÄ VIIHTYY UTÖSSÄ

Perjantaina 17.2.2017 aamulla tuli vähän tihkusadetta ja sen päälle hernerokkasumu, joka hälveni vasta klo 14. Kiertelin saaressa eteläniemeä lukuun ottamatta ja iltapäivällä katselin merelle tunnin verran mutta vastavalo ja väreily häiritsivät. Satamalahdella viihtyi edelleen tiivis lapasotkaparvi, josta nyt laskin 72 yksilöä. Lisäksi paikalla oli n. 30 tukkasotkaa, tp-naurulokki, 5 tukkakoskeloa sekä vähän telkkiä ja isokoskeloita. Saaressa näkyi mm. varpushaukka, peukaloinen ja kevään eka muuttava uuttukyyhky, joka pullahti sumun seasta saareen paikalliseksi. Iltalaivalla saareen saapui pari lintuharrastajaa ja muutama kamerakerholainen.

PEUKALOISIA ON VARMAAN MUUTAMA JÄLJELLÄ SAARESSA
PEUKALOISIA ON VARMAAN MUUTAMA JÄLJELLÄ SAARESSA

Lauantaina 18.2.2017 oli pääosin aurinkoista, reipasta (10-12 m/s) länsiluoteista tuulta ja lämpöä 3 astetta.  Koska näkyvyys oli hyvä niin staijailin runsaat pari tuntia luotsimäellä, myöhemmin itäosan kierros ja iltapäivä kului Fladanin vesilintuja kuvatessa. Merellä oli jo vähän liikettä – näkyi mm. 8 allia, mustalintu, 18 tukkakoskeloa (kaikki N), 12 riskilää (kaikki vielä tp) ja kevään ensimmäiset 2 muuttavaa haahkaa (jp k + n) eteläniemen vierestä itäkoilliseen. Fladanilla oli edelleen n. 70 lapasotkaa ja n. 30 tukkasotkaa. Pikkulinnut ovat vielä aikalailla kateissa, pari peippoa ja mustarastasta sentään näkyi talvehtivien tiaisten ja viherpeippojen lisäksi. Iltalaivalla saareen saapuivat mm. Outi sekä Varesvuon Markus ja Minna ja Riku Lumiaro.

LAPASOTKIA TALVEHTII NOIN 70 SATAMALAHDELLA
LAPASOTKIA TALVEHTII NOIN 70 SATAMALAHDELLA

Sunnuntai 19.2.2017 alkoi sateisena mutta sade loppui jo aamupäivällä ja puoliltapäivin selkeni auringonpaisteiseksi. Länsilounainen tuuli oli melko voimakasta, 11-15 m/s, ja lämpöä oli 3 astetta. Staijia pari tuntia majakan suojassa, lisäksi kierrettiin itäosat, kylä ja Enskär. Mainittavimmat havainnot olivat varpushaukka, kevään eka muuttava naakka, Fladanilla edelleen noin 70 lapasotkaa sekä merellä 2 lähes jp ruokkia muuttolennossa pohjoiseen. Merisirrit ovat nyt pysyneet piilossa mutta uskon että niitä joillain ulkoluodoilla vielä on. Iltapäivällä jälleen pari tuntia vesilintujen kuvaamista.

TÄSSÄ KOIRAS LAPASOTKA
TÄSSÄ KOIRAS LAPASOTKA

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...