Pihabongausta ja 2 muuttohaukkaa!

Torstaina 22.1.2015 saatiin Utöhönkin ohuelti valkoinen lumipeite, pakkasta oli 1 aste ja yöllä sateli kevyesti lunta. Kaakkoistuuli heikkeni 5-6 m/s. Saarta kierrettiin ahkerasti mutta merelle staiji jäi vähäiseksi aamun lumisateen takia. Havaintoja olivat mm. haahka, 2 lapasotkaa, 7 tukkakoskeloa, riskilä, varpushaukka, huuhkaja (illansuussa Kobbanilla), 11 peukaloista, 2 rautiaista, 2 punarintaa, laulurastas, keltasirkku, 2 urpiaista, 8 tilheä ja jälleen itärannalla sekä niittykirvinen että luotokirvinen. Merisirrejä ei tänään  nähty yhtään…Illalla oltiin Jaakko Kuusiston hienossa Bach-konsertissa Vapenlagretilla.

ISOKOSKELOITA ON NYT HUOMATTAVAN VÄHÄN UTÖSSÄ
ISOKOSKELOITA ON NYT HUOMATTAVAN VÄHÄN UTÖSSÄ

Perjantaina 23.1.2015 oli puolipilvistä, heikohko lounaistuuli ja lämpöä 1 aste. Vähäinen lumi sulaa kovaa vauhtia. Tunti staijia sekä itä- ja eteläosien komppaus tuottivat mm. 110 allia, 16 tukkakoskeloa ja 3 merisirriä (Pattskärin luodoilla). Saaressa nähtiin mm. myöhäinen kulorastas, 35 räkättiä, 4 peukaloista, 2 rautiaista, punarinta, keltasirkku ja 11 tilheä. Koistisen porukka lähti aamulaivalla Jurmoon ja Helstola saapui iltalaivalla saareen.

2KV KOIRASHAAHKA VIIHTYY SAAREN VESILLÄ
2KV KOIRASHAAHKA VIIHTYY SAAREN VESILLÄ

Lauantaina 24.1.2015 nousi taas kova lounaistuuli, 14-17 m/s, taivas oli pilvessä ja lämpöä 1 aste. Staijia ja koko saaren komppaus tuottivat 35 lajia, joista 24 löytyi tunnin pihabongauksen aikana. Mukavia pihalajeja olivat mm. muuttohaukka, lapasotka, haahka, naurulokki, peukaloinen, rautiainen, punarinta jne. Mainittavimmat havainnot mereltä olivat 2 lapasotkaa, pilkkasiipi, haahka, 8 tukkakoskeloa, 2 allia ja 2 naurulokkia. Itärannalla oli yksinäinen merisirri ja Knivskärin linjataululla istuskeli admuuttohaukka. Pikkulintuja nähtiin mm. punarinta, 2 rautiaista, 4 peukaloista, laulurastas, luotokirvinen jälleen itärannalla, 16 tilheä ja vuoden eka järripeippo. Outi lähti aamulaivalla mantereelle.

MERISIRREJÄ RIITTÄÄ MELKEIN JOKA PÄIVÄLLE
MERISIRREJÄ RIITTÄÄ MELKEIN JOKA PÄIVÄLLE

Sunnuntaina 25.1.2015 puhalsi navakka 12 m/s lounaistuuli (heikkeni iltapäivällä) ja satoi vettä/räntää alkuiltapäivään saakka. Lämpöä oli 2 astetta ja taivas paksussa pilvessä. Staijia ja komppausta jotka tuottivat mm. haahkan, 2 lapasotkaa, 4 tukkakoskeloa, naurulokki, itärannalla 7 merisirriä ja iltapäivällä istuskeli yhtä aikaa 2 muuttohaukkaa linjatauluilla, toinen (ad) Svartgrundilla ja toinen Kläppskärillä. Viimemainitussa linjataulussa sijaitsee syksyllä asennettu muuttohaukkapönttö – saa nähdä alkaako pere pitää paikalla pysyvämpää reviiriä… Pikkulintuja nähtiin mm. niittykirvinen, luotokirvinen, 8 peukaloista, 3 punarintaa, 2 rautiaista, 12 tilheä ja 11 räkättirastasta.

SINITIAISIA TALVEHTII PARIKYMMENTÄ
SINITIAISIA TALVEHTII PARIKYMMENTÄ
JA TALITIAISIA USEITA KYMMENIÄ
JA TALITIAISIA USEITA KYMMENIÄ

 

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...