Pikkukivaa

Maanantaina 26.8.2019 oli vuodenaikaan nähden lintumaailmassa tosi hiljaista. Syynä lienee etelästä valunut lämmin (21 astetta) ja kostea ilma, joka ei kunnolla laukaise lintujen syysmuuttoa. Tuuli oli lounaasta 4-7 m/s. Staijia aamulla vajaa tunti ja saaren itäosat kierrettiin, myös Enskär, mutta saalis jäi laihaksi. Mainittavia olivat 6 varpushaukkaa, 2 tuulihaukkaa, käpytikka, 12 suosirriä, 3 isokuovia, 2 valkovikloa, 8 tylliä, luotokirvinen, huuhkaja ja syksyn eka pikkusieppo – n-pukuinen lintu käväisi meidän pihalla. Outi lähti päivällä mantereelle, Nisulan Kirsi saapui saareen lintureissulle.

PENSASKERTTUJA NÄKYY VIELÄ LÄHES PÄIVITTÄIN
PENSASKERTTUJA NÄKYY VIELÄ LÄHES PÄIVITTÄIN

Tiistaina 27.8.2019 huomattavan lämmin (23 astetta) eteläinen virtaus jatkui – taivas oli pilvetön ja etelälounainen tuuli oli heikkoa (2-5 m/s). Staijia aamulla pari tuntia luotsiasemalla ja iltapäivällä itäosan kierros, muuten päivä oli ”työpäivä”: olin aamupäivällä hotellin kokoustiloissa pitämässä kuvaesitystä Saaristoasiain neuvottelukunnan väelle. Lintuja näkyi tänään mm. 5 varpushaukkaa, tuulihaukka, 2 ruskosuohaukkaa, käpytikka, merikihu, pikkukäpylintu ja kesykyyhky edelleen. Kahlaajia nähtiin mm. 4 isokuovia, 3 suosirriä, 8 tylliä, valkoviklo ja päivän parhaana pulmussirri, joka oleskeli aamulla majakan edustan luodoilla tyllien kaverina vajaa puoli tuntia. Hyönteissyöjiä oli tänään melko runsaasti, lähinnä leppälintuja, sieppoja ja pajulintuja.

LEPPÄLINTUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA
LEPPÄLINTUJEN MUUTTO ON HYVÄSSÄ VAUHDISSA

Keskiviikkona 28.8.2019 jatkui lämmin eteläinen virtaus, taas oli pilvetöntä ja lämpöä 23 astetta. Tuuli oli nyt kaakosta 5-7 m/s. Staijia totuttuun tapaan pari aamutuntia ja pitkä kierros itäosassa. Pikkulintuja oli eilistä niukemmin, mutta petolintuja muutti enemmän. Nähtiin yhteensä 53 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, kalasääski, 2 ruskosuohaukkaa ja aamulla klo 07.15 muutti 1kv arosuohaukka läheltä ja matalalla Patteriniemen yli lounaaseen – jo syksyn kolmas. Muita havaintoja olivat mm. syksyn ekat jouhisorsa ja silkkiuikku, harmaahaikara sekä kahlaajia 21 suosirriä, 7 tylliä, 3 isokuovia, 3 suokukkoa ja 3 valkovikloa. Nisulan Kirsi lähti iltapäivällä takaisin mantereelle.

NUORIA RUSKOSUOHAUKKOJA ON NÄKYNYT EPÄTAVALLISEN MONTA TÄNÄ SYKSYNÄ
NUORIA RUSKOSUOHAUKKOJA ON NÄKYNYT EPÄTAVALLISEN MONTA TÄNÄ SYKSYNÄ
JOKUNEN KÄPYTIKKA SILLOIN TÄLLÖIN - EI MITÄÄN KUNNON VAELLUSTA
JOKUNEN KÄPYTIKKA SILLOIN TÄLLÖIN – EI MITÄÄN KUNNON VAELLUSTA

Lisää kirjoituksia

Takaisin talvilintujen pariin Utöhön

Maanantaina 13.1.2025 oli aika palata takaisin Utöhön, Outi on vielä Hesassa käymässä. Ajelin...

Yhteenveto Utön kesä- ja syyskaudesta 2024

Kesän säät olivat varsin tavanomaiset: paljon aurinkoa ja maltillisia tuulia, mutta sadettakin aika...

Samoja lintuja ja käynti mantereella

Loppiaisena 6.1.2025 oli aluksi melko aurinkoista ja heikkoa (3-5 m/s) etelätuulta, mutta päivän...

Monipuolista talvilinnustoa

Torstaina 2.1.2025 oli pääosin aurinkoista, länsiluoteista tuulta 8-10 m/s ja lämpötila vaihteli -1...

Joulu Nummella, uusi vuosi Utössä

23.-26.12.2024 vietimme joulua vanhan tavan mukaan Outin kotitalolla Nummella, useiden sukulaisten kera. Säät...

Joululahja ennen joulua

Tiistaina 17.12.2024 kävin aamupäivällä Turun Rajalassa noutamassa uuden ykköskameran tuleviin (lintu)kuvauksiin eli Sonyn...