Rääkkä, oriolus ym kesälintuja

Maanantaina 28.6.2021 jatkui korkeapaine – aurinkoa, lämpöä 21 astetta ja heikkoa (2-4 m/s) pohjoisvirtausta. Aamulla runsas tunti staijia luotsiasemalla ja kierrettiin itäosat ja Kesnäs. Havaittiin mm. 31 merihanhea (isoja poikasia joukossa), 93 mustalintua, 32 ruokkia, 3 pikkukuovia, valkoviklo, 2 töyhtöhyyppää, 5 suokukkoa ja itäniityllä raksutti edelleen harvakseltaan ruisrääkkä. Luhtakerttusia oli vielä 2 laulavana, meidän saunalla piilotteli satakieli ja itäniityn pohjoisreunalla nähtiin hiljainen koiras kirjokerttu – saattaa siis kuitenkin pesiä saaressa. Pari minulle tuntematonta lintuharrastajaa saapui iltapäivällä saareen.

SATAKIELI NÄYTTÄYTYY SILLOIN TÄLLÖIN SAUNALLAMME
SATAKIELI NÄYTTÄYTYY SILLOIN TÄLLÖIN SAUNALLAMME

Tiistaina 29.6.2021 oli lämmintä (24 astetta), lähes tyyntä, pilvetöntä ja aamulla sumuista/utuista. Huonon näkyvyyden takia aamustaiji jäi väliin ja tyydyttiin helteisessä kelissä kiertämään vain saaren itäosa. Saunan varjoisassa paikassa tuli taas kuvattua jonkin verran. Mainittavia havaintoja oli tänään niukasti, mm. 2 valkovikloa, 3 suokukkoa ja saunalla satakieli ja melko innokkaasti laulava viitakerttunen. Illat kuluvat edelleen leppoisasti hyvien futismatsien parissa.

SAUNAN NURKALLA PESIVÄ HARMAASIEPPO
SAUNAN NURKALLA PESIVÄ HARMAASIEPPO

Keskiviikkona 30.6.2021 jatkui pääosin aurinkoinen keli, lämpöä oli 21 astetta, mutta voimistuva pohjoistuuli (aamu 4, ilta 11 m/s) viilensi mukavasti. Staijia aamulla n. 1,5 tuntia luotsiasemalla ja kierrettiin taas vain saaren itäosat. Mainittavimmat havainnot olivat 32 merihanhea, 5 haapanaa, 32 mustalintua, 24 ruokkia ja muuttokahlaajia 2 valkovikloa, 13 liroa, 14 suokukkoa, suosirri, töyhtöhyyppä ja 3 pikkukuovia. Kuhankeittäjä lauloi aamulla runsaat 2 tuntia melko ahkerasti lammashaassa – näin linnun lennossa, mutta vastavalossa ikä jäi määrittämättä. Jo kolmas ”kuhis” tänä vuonna. Saunallamme oli edelleen satakieli, kultarinta ja nyt luhtakerttunen.

KÄENPIIKA KUULUU MYÖS SAAREN PESIMÄLINNUSTOON
KÄENPIIKA KUULUU MYÖS SAAREN PESIMÄLINNUSTOON

Torstaina 1.7.2021 lämmin kesä jatkuu – aurinkoista, lämpöä 25 astetta ja koillistuulta 4-8 m/s. Staijailin taas aamulla n. 1,5 tuntia luotsiasemalla ja kiersimme saaren itäosan sekä Kesnäsin. Nähtiin mm. kuikka, 31 merihanhea, 18 mustalintua, 4 ruokkia, räyskä ja muuttokahlaajia 11 valkovikloa, 14 liroa, 12 töyhtöhyyppää, 9 suosirriä ja 6 suokukkoa. Itärannalla lauloi vielä luhtakerttunen ja saunamme nurkalla näkyi mm. 2 kultarintaa ja satakieli. Huomenaamulla on lähtö mantereelle lauantaiseen perhetilaisuuteen.

pikkulepinkäinen_01_Korppoo_06_21

PIKKULEPINKÄINEN JA PUNAVARPUNEN OVAT MYÖS TYYPILLISIÄ UTÖN KESÄLINTUJA
PIKKULEPINKÄINEN JA PUNAVARPUNEN OVAT MYÖS TYYPILLISIÄ UTÖN KESÄLINTUJA

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...