Rariovi on edelleen raollaan

Lauantaina, vapunaattona, 30.4.2016 oli vähän ”maltillisempi” lintupäivä. Sää oli kaunis – aurinkoista, heikkoa koillistuulta ja nyt jo 12 lämpöastetta. Staijattiin ja kompattiin, entistä isommalla joukolla koska iltalaivalla oli saapunut lisää kiikari- ja kameraväkeä. Muuttavana/merellä nähtiin mm. 4 kuikkaa, 21 ruokkia, suokukko, 3 valkovikloa, 53 punakuiria (2a), 9 pikkukuovia, 2 pikkulokkia, kalasääski ja suopöllö. Illalla saaren eteläpuolitse lensi lounaaseen noin 80 merisirrin parvi ja hetkeä myöhemmin Pattskärin luodoilla ruokaili noin 60 merisirriä, yhteensä siis vielä n. 140 yksilöä. Kylläpä niitä riittää tänä vuonna!

KEVÄÄN KIIHKOA TYLLEILLÄ
KEVÄÄN KIIHKOA TYLLEILLÄ

Saaressa nähtiin edelleen myös naaras allihaahka, lisäksi mm. räystäspääsky, 2 haarapääskyä, 2 urpiaista, vielä 8 tilheä, kevään eka keltavästäräkki ja edelleen kompostorin lähellä koko päivän eilinen naaras mustapäätasku. Yöhaikaraa ei enää löytynyt. Illansuussa saareen saapuivat mm. Järvisen Mikko ja Anu sekä Johanna ja Esa Lahdenpää, aamupäivällä mantereelle lähtivät mm. Järvisen Hanna, Vikmanin Reiska ja Ville Räihä. Päivällä nautittiin koululaisten tekemää simaa ja munkkeja kaupalla, yhtä hyviä kuin aina ennenkin… Saaren tämänvuotinen lajimäärä nyt huhtikuun lopussa on 146.

ALLIHAAHKA NAARAS VIIHTYY ITÄRANNAN HAAHKOJEN SEURASSA
ALLIHAAHKA NAARAS VIIHTYY ITÄRANNAN HAAHKOJEN SEURASSA

Sunnuntai, vapunpäivä, 1.5.2016 oli pilvetön, lähes tyven ja lämmin (+13 astetta). Staijia kolmisen tuntia ja saari kierrettiin melko tarkkaan. Muutto oli heikkoa, mainittavimmat 2 valkoposkihanhea, 18 ruokkia (+ n. 40 paikallista Gropskärillä), 3 merikihua (2 vaaleaa), 4 pikkukuovia, kapustarinta, haarapääsky ja Paavo Posti ym olivat kuvanneet saaren yli muuttaneen haarahaukan. Saaressa oli kohtalaisesti mm. fyllareita ja leppälintuja, muita mainittavia saarikierrokselta olivat admuuttohaukka, isolepinkäinen, allihaahka edelleen itärannan edustalla, suopöllö, 3 naaras mustaleppälintua sekä pensassirkkalintu samalla paikalla kun 29.4.

MERIKOTKIA PYÖRII LÄHISTÖLLÄ 5-6 KPL PÄIVITTÄIN
MERIKOTKIA PYÖRII LÄHISTÖLLÄ 5-6 KPL PÄIVITTÄIN

Iltapäivällä Mikko löysi kompostorin takaa epätyypillisestä maastosta eli kanervikosta ja kivikosta 2kv koiras sepelsiepon, kevään ekan. Lintu pysytteli puolisen tuntia paikalla ja kävin ottamassa kovassa lämpöväreilyssä muutaman dokumenttikuvan. Vappuvieraamme saivat sen ajan nauttia Outin kanssa kuohuvaista… Mantereelle lähti päivällä paljon väkeä, myös valtaosa lintuporukoista.

KEVÄÄN EKA SEPELSIEPPO OLI 2kv KOIRAS. KOVA LÄMPÖVÄREILY HAITTASI PAHASTI KUVAAMISTA.
KEVÄÄN EKA SEPELSIEPPO OLI 2kv KOIRAS. KOVA LÄMPÖVÄREILY HAITTASI PAHASTI KUVAAMISTA.

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...