Ruokkeja ja ristisorsia

Kiirastorstaina 28.3.2013 lounaistuuli puhalsi 10-11 m/s, taivas oli edelleen pilvetön ja lämpöä enimmillään 2 astetta. Eteläpuolen jäät pyyhkiytyivät pois. Staijattiin runsaat 4 tuntia, myös kiertelyä saarella. Merellä/muuttavana mm. 122 haahkaa, 140 allia, peräti 51 ruokkia (kaikki jp), 8 riskilää, 5 tukkakoskeloa, uivelo ja kyhmyjoutsenia laskettiin lähialueelta yhteensä 205. Muuttavana nähtiin myös harmaahaikara (lepäili puoli tuntia itärannalla) ja uuttukyyhky, kylällä mm. kettusirkku, punarinta ja 6 tilheä, itärannalla 8 kiurua, luotokirvinen ja kevään eka ristisorsa. Päivän kuluessa Knivskärin tutkamerkillä istuskeli kahteen otteeseen ad-muuttohaukkapere on siis kuitenkin edelleen maisemissa. Outi luisteli pari tuntia rantajäillä. Yöllä saareen saapui ’täyseivorillinen’ pääsiäisväkeä, joukossa lintuporukoitakin.

TUKKAKOSKELOITA ON UTÖSSÄ OLLUT LÄPI TALVEN
TUKKAKOSKELOITA ON UTÖSSÄ OLLUT LÄPI TALVEN
OUTI ON LUISTELLUT PÄIVITTÄIN
OUTI ON LUISTELLUT PÄIVITTÄIN

Pitkäperjantai 29.3.2013 oli edelleen aurinkoinen ja yö kylmä. Tuuli oli kääntynyt kaakkoon ja oli enimmillään 7 m/s, lämpötila päivällä +1 aste. Aamumuutto oli eilistä hiljaisempaa, nyt mm. 6 ruokkia, ristisorsa, 3 pilkkasiipeä, 5 tukkakoskeloa, 3 lapasotkaa, 3 uiveloa sekä muutama sata haahkaa ja allia. Saaressa näkyi mm. 2 luotokirvistä, 15 kiurua, kettusirkku, punarinta, vihervarpunen ja kottarainen. Kevään eka hiirihaukka nähtiin muuttavana ja itäniityllä illalla hetken aikaa koirassinisuohaukka.

MAJAKAN EDUSTALLA OLESKELI ERIKOISEN NÄKÖINEN VALKOVATSAINEN SINISORSA
MAJAKAN EDUSTALLA OLESKELI ERIKOISEN NÄKÖINEN VALKOVATSAINEN SINISORSA

Lauantaina 30.3.2013 otettiin taas kevään tulossa pakkia – viimainen tuuli oli koillisesta, myöhemmin pohjoisesta 8-9 m/s, yö kylmä ja taivas selkeä. Päivälämpötila 2 astetta. Vietin aamun eteläkärjessä kameran kanssa, myöhemmin kevyttä retkeilyä Outin kanssa. Nähtiin mm. 3 uiveloa, 3 lapasotkaa, 5 tukkakoskeloa, ristisorsa, hiirihaukka, punarinta, kettusirkku ja Utön kevään ensimmäinen mustavaris. Puuhailtiin enemmänkin kotipiirissä kun kevätmuutto oli edelleen lähes jumissa. Saaressa nähtiin tänään myös mm. 2 jouhisorsaa, luotokirvinen, peukaloinen ja 8 pulmusta. Aamulla mantereelle lähti joukko orneja ja kuvaajia, mm. Varesvuot, Saiha, Ruola, Lumiarot jne.

MUSTAVARIS ON UTÖSSÄ HARVALUKUINEN VIERAS
MUSTAVARIS ON UTÖSSÄ HARVALUKUINEN VIERAS

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...