Ruokkimuutto käynnistyi

Perjantaina 26.2.2016 ilma kylmeni pariin pakkasasteeseen ja aamupäivällä alkoi reipas lumisade, joka muutti maiseman valkoiseksi. Sade loppui vasta illansuussa. Tuuli oli luoteesta 5-7 m/s. Staijia luotsiasemalla ja saaren komppaus eteläniemeä lukuun ottamatta. Paikalla olivat myös mm. eilen illalla saapuneet Jarmo T Koistinen ja Kari Vuorinen.

UTÖN MAISEMA MUUTTUI KERTAHEITOLLA LUMISEKSI
UTÖN MAISEMA MUUTTUI KERTAHEITOLLA LUMISEKSI

Merellä nähtiin mm. 4 muuttavaa haahkaa, mustalintu, 16 allia, 2 tukkakoskeloa ja Bådanilla nyt noin 50 merisirriä. Saaresta löytyi edelleen 2 kangaskiurua, punarinta, tundraurpiainen, kuusitiainen, 2 pikkuvarpusta ja itäniityltä 2 kiurua. Lisäksi nähtiin 25 tilheä, 4 urpiaista ja räkättirastas. Illalla saareen saapuivat mm. Hyvärisen Ismo ja Toni Kukkola.

TALVEHTINEET KANGASKIURUT VIIHTYVÄT EDELLEEN SAARESSA
TALVEHTINEET KANGASKIURUT VIIHTYVÄT EDELLEEN SAARESSA

Lauantaina 27.2.2016 oli mukava ulkoilukeli – pääosin aurinkoista ja länsiluoteista tuulta 6 m/s, joka heikkeni päivällä lähes tyveneksi. Lämpöä oli 1 aste, yöllä vähän pakkasta. Staijia runsaat 3 tuntia plus koko saaren komppaus. Merellä nähtiin mm. 5 muuttavaa laulujoutsenta, merihanhi, 4 haahkaa, 3 ruokkia, 7 riskilää, 27 allia, mustalintu, 4 tukkakoskeloa ja vähän yllättäen tp-silkkiuikku (paikallisena). Bådanilla oli edelleen n. 60 merisirriä, lisäksi havaittiin varpushaukka ja muuttava uuttukyyhky. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 4 kiurua, 2 kangaskiurua ja tundraurpiainen edelleen, 58 tilheä, kevään eka kottarainen, 12 räkättiä, punarinta ja 2 pikkuvarpusta. Lajeja kertyi tänään 39. Illalla saareen saapui Outi sekä lintuporukkaa täydentämään Isto Virtanen.

TALVEHTIVA PUNARINTA LUMISATEESSA
TALVEHTIVA PUNARINTA LUMISATEESSA

Sunnuntaina 28.2.2016 oli edelleen pilvetöntä ja heikohkoa länsi-luodetuulta, lämpökin käväisi +3 asteessa. Mukava keli staijata ja kompata. Merellä nähtiin mm. 50 allia, 9 haahkaa, kaikkiaan jo 36 muuttavaa ruokkia, 7 riskilää, merihanhi, tavikoiras ja 11 tukkakoskeloa. Merisirrejä oli nyt Bådanilla noin 120 yksilöä. Muita havaintoja olivat mm. uuttukyyhky, 2 peukaloista, punarinta, vihervarpunen, kuusitiainen, 2 kiurua, 25 tilheä, 14 räkättiä ja edelleen tundraurpiainen. Illansuussa 2 huuhkajaa istuskeli vastapäisillä saarilla. Tänään oli mukavaa ruokkimuuttoa jo näin helmikuussa!

LÄHES SATA MERIMETSOA OLESKELEE SATAMALAHDEN YMPÄRISTÖSSÄ
LÄHES SATA MERIMETSOA OLESKELEE SATAMALAHDEN YMPÄRISTÖSSÄ

 

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...