Sadetta – ja oriolus

Lauantai 2.6.2012 oli reipas sadepäivä. Sade alkoi jo eilen illalla ja jatkui iltaan saakka, välillä oli pieni hetki satamatta illansuussa. Tuuli oli navakka ja ilma kolea. Kierreltiin mitä optiikan kastumiselta pystyttiin ja jotain löydettiinkin. Itärannalla oli kokoelma kahlaajia – mm. jänkäsirriäinen, tundrakurmitsa, liro, lapinsirri ja vaihtopukuinen kuovisirri. Saunalahdelta lähti taivaanvuohi ja saunalahden rantapihlajissa käväisi aamupäivällä naaraspukuinen kuhankeittäjä, joka pian hävisi kylälle päin. Muista lajeista mainittakoon laulava kirjokerttu luotsiaseman lähellä, pikkusieppo, ruokokerttunen ja 2 luhtakerttusta. Varesvuon Markus ja Sintosen Antti lähtivät aamulla mantereelle ja Jarmo T. Koistinen saapui saareen. Lintuharrastaja-Jarmo onkin vaimonsa kanssa Utön uusi kaupanhoitaja ainakin seuraavan vuoden-pari.

HARMAASIEPPO AJAA KIRJOSIEPON POIS ISTUMAPAIKALTAAN

Sunnuntaina 3.6.2012 jatkui vesisade ja etelätuuli oli yltynyt 15-16 m/s, lämpöä vain 6 astetta. Sade loppui iltapäivällä ja jatkettiin kevyttä retkeilyä, staijaustakin jonkin verran merelle. Nähtiin muuttavana 32 kuikkaa, kaakkuri, 18 Gaviaa ja 6 töyhtöhyyppää, itärannalla 3 lapinsirriä ja liro. Kuhankeittäjä vihelteli aamupäivällä parikymmentä kertaa lammashaan-koulun alueella isoissa puissa, ei löydetty enää myöhemmin – ilmeisesti sama yksilö kuin eilen. Muita mainittavia havaintoja olivat törmäpääsky, 2 luhtakerttusta, pikkusieppo, 4 kirjosieppoa ja Vienon Ilkan puolilta päivin hotellin portin lähellä näkemä ja kuvaama naarassieppo, jossa oli paljon sepelsiepon piirteitä. Lintu ei äännellyt.

VAIHTOPUKUINEN KUOVISIRRI ITÄRANNALLA

Maanantaina 4.6.2012 tuuli oli etelässä 7 m/s, taivas selkeni ja sateet toistaiseksi ohi. Ilma oli kuitenkin viileä edelleen. Puuhattiin Outin kanssa venehommia ja illansuussa lähdin käymään mantereella m/s Eivorilla. Nähtiin tänään mm. 10 kuikkaa, 21 Gaviaa, pikkukuovi ja törmäpääsky sekä saaressa mm. 2 kirjokerttua (koiras ja naaras), 5 luhtakerttusta, 4 rytikerttusta, nokkavarpunen ja itärannalla jänkäsirriäinen. Jauhiaisen Jussi lähti myös mantereelle, saareen jäivät vielä Kuusiston Kimmo ja Vienon Ilkka ja saareen tuli Öhmanin Ossi. Päivitän tätä vaiheeksi taas laivalta.

KIRJOKERTTUNAARAS (ILM 2KV) NÄYTTÄYTYI PIHAMME LÄNSIKULMALLA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...