Sadetta ja vihdoin vähän kahlaajiakin

Maanantai 12.8.2013 alkoi reippaalla yöllisellä ukonilmalla ja kaatosateella (yli 20 mm), päivä oli puolipilvinen mutta lounaistuuli kovan puuskainen 14-15 m/s. Otin aika rennosti ja tein kirjoitushommia, iltapäivällä itäosassa kierros ja vähän kyläaluettakin. Niukoista havainnoista mainittakoon tuulihaukka, 2 törmäpääskyä, kapustarinta, 2 rantasipiä, valkoviklo, 6 suokukkoa, töyhtöhyyppä ja 6 keltavästäräkkiä. Lintujen suhteen välipäiväfiilis, kamerakin sai levätä. Vili oli eilen illalla nähnyt koulun suopayrteissä 2 etelänpäiväkiitäjää.

PENSASTASKUJEN MUUTTO ON HYVIN KÄYNNISSÄ
PENSASTASKUJEN MUUTTO ON HYVIN KÄYNNISSÄ

Tiistaina 13.8.2013 oli mukava sää – puolipilvistä, heikkenevää lounaistuulta ja lämmintäkin. Kiertelyä kyläalueella ja itäosassa. Kahlaajia näkyi mm. 18 suosirriä (ad ja juv), adisosirri, 4 valkovikloa, 8 liroa, mustaviklo, 3 suokukkoa, juv kapustarinta ja vaihtopukuinen tundrakurmitsa. Saaressa mm. tuulihaukka, 8 käpytikkaa ja pikkulinnuista mainittavia mm. syksyn eka lehtokerttu, 12 keltavästäräkkiä, 3 sirittäjää, 11 pensastaskua ja 2 urpiaista. Mustaleppälintu oli illalla jälleen meidän ”meriterassilla”. Siposen Antti lähti mantereelle, Antti oli kolme päivää lähinnä lintuja kuvaamassa.

VIELÄ LÄHES JUHLAPUKUINEN ISOSIRRI
VIELÄ LÄHES JUHLAPUKUINEN ISOSIRRI
TUNDRAKURMITSA VAIHTAA TALVIPUKUUN
TUNDRAKURMITSA VAIHTAA TALVIPUKUUN

Keskiviikko 14.8.2013 oli sadepäivä, aamulla ja illalla kuitenkin jonkin aikaa satamatta. Retkeily niukahkoa mutta itäosa ja eteläniemi tuli kunnolla kierrettyä. Vesi on korkealla mutta kahlaajia silti mm. 4 isokuovia, valkoviklo, mustaviklo, 6 liroa, kapustarinta, tundrakurmitsa (eilinen), 2 suokukkoa, 19 suosirriä ja 3 kuovisirriä (2 vp, 1 juv). Lisäksi näkyi mm. harmaahaikara ja 8 käpytikkaa, mustakurkku-uikkuparin kolmesta poikasesta yksi on hävinnyt.

SYKSYN EKA RUOKOKERTTUNEN
SYKSYN EKA RUOKOKERTTUNEN

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...