Sekalaista säätä ja sekalaisia lintuja

Torstaina 5.1.2023 oli kylmä (-5 astetta) ja kovatuulinen (NE 15-19 m/s) päivä. Aurinkoa näkyi, mutta kovan tuulen ja pakkasen yhdistelmä teki ulkoilusta tosi raikasta. Staiji jäi väliin, mutta Outin kanssa kierrettiin saaren itäosat, saunalahti ja iso osa kyläaluetta. Mainittavimpia havaintoja olivat varmaan pakkasen myötä mantereelta ”paenneet” ja tänne tupsahtaneet jänkäkurppa ja lehtokurppa saunalahden reunalla, sekä yhteensä 73 merisirriä itärannalla. Muita kirjattavia olivat mm. 4 laulujoutsenta, käpytikka, 19 tilheä, 18 räkättirastasta ja punakylkirastas.

KOIRAS KÄPYTIKKA LIIKKUU EDELLEEN SAARESSA
KOIRAS KÄPYTIKKA LIIKKUU EDELLEEN SAARESSA

Loppiaisena 6.1.2023 oli pilvistä ja iltapäivällä saatiin lumikuuroja, pakkastakin oli 3-4 astetta. Itätuulta 8-10 m/s, kääntyi iltapäivällä kaakkoon. Staijia vajaa tunti, mutta väreily oli hankalaa, kierrettiin saaren itäosat ja kyläalue. Mainittavimmat havainnot olivat 4 laulujoutsenta koulun lahdella, 2 lapasotkaa, yhteensä 42 merisirriä ja saaressa myös käpytikka, 13 räkättirastasta, punakylkirastas ja peukaloinen.

LAULUJOUTSENIA KOULUN LAHDELLA
LAULUJOUTSENIA KOULUN LAHDELLA

Lauantaina 7.1.2023 oli edelleen pilvistä ja kovaa tuulta (eteläkaakosta 13-17 m/s), pakkasta 2-3 astetta. Staiji jäi taas tuulen takia väliin, mutta kierrettiin koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. 4 laulujoutsenta, 2 lapasotkaa, yhteensä 58 merisirriä eri puolilla saarta, käpytikka, 6 räkättirastasta, punakylkirastas, 14 tilheä ja pikkulintuja mm. 2 peukaloista, 3 pikkuvarpusta ja itärannalla jälleen niittykirvinen. Merisirrikuvia on tullut viime aikoina otettua aika paljon, ovat olleet hyvinkin kuvauksellisia ja talvivalotkin aika sopivia. Järvisen Mikko ja Anu sekä Panu Muhli saapuivat illalla saareen lintureissulle.

MERISIRRI JÄÄTYNEELLÄ RANNALLA
MERISIRRI JÄÄTYNEELLÄ RANNALLA
.. JA MERISIRRIEN KUVAUSTA
.. JA MERISIRRIEN KUVAUSTA

Sunnuntaina 8.1.2023 oli ikävän kostea sadepäivä – aluksi lunta, myöhemmin räntää ja vettä taivaalta koko päivä. Lämpötila vaihteli -1 ja +1 välillä, eteläkaakkoinen tuuli puhkui 14-17 m/s. Taaskaan ei staijia, mutta pääosa saaresta kierrettiin, ei Kesnäsiä. Nähtiin mm. edelleen 2 lapasotkaa, 55 merisirriä, naurulokki, nyt taivaanvuohi saunalahdella, 14 tilheä, 8 räkättirastasta, 5 punakylkirastasta, kottarainen, punarinta, peukaloinen ja itärannalla edelleen keltasirkku ja niittykirvinen. Itärannan tuoreella lumella oli aamulla luhtakanan jäljet. Pääosa päivästä kului tänään kotosalla.

TILHIÄ ON YHÄ PÄIVITTÄIN
TILHIÄ ON YHÄ PÄIVITTÄIN

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina täällä (klikkaa auki):
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...