Sumua ja sepelsieppoja

Maanantaina 17.5.2021 jatkui sade ja sumu. Aamulla oli pari tuntia kohtalainen näkyvyys ja staijia luotsiasemalla. Myöhemmin koko päivä vuorotellen vesisadetta tai sumua. Linnut olivat melko vähissä, mutta jotain kuitenkin. Nähtiin mm. 53 kuikkaa (+sp), 6 ruokkia, 3 ristisorsaa, kurki, tervapääsky ja merikihuja 11 muuttavaa (niistä 4 vaaleaa) ja 4 paikallista. Muita olivat mm. töyhtöhyyppä, 8 lapinsirriä itärannalla ja pikkulintuja 2 kultarintaa, pikkusieppo, eilinen 2kv koiras sepelsieppo edelleen koko päivän (nyt koululla), lisäksi nokkavarpunen, 11 punavarpusta ja 8 keltavästäräkkiä. Mantereelle lähtivät tänään mm. Heidi Tammero, Timo Lintula ja Ahti Ihonen, saareen saapui lisää lintuväkeä ainakin Gamlingarna (Hannu Hilke, Timo Nurmi ja Rolf Karlsson), Kirsi Nisula ja Yrjö Tonteri parin kaverinsa kera.

ITÄRANNALLA ON VIIVÄHTÄNYT MUUTAMA LAPINSIRRI
ITÄRANNALLA ON VIIVÄHTÄNYT MUUTAMA LAPINSIRRI
RISKILÖITÄ LENTELEE SAAREN YMPÄRILLÄ KUNHAN MERELLE NÄKEE
RISKILÖITÄ LENTELEE SAAREN YMPÄRILLÄ KUNHAN MERELLE NÄKEE

Tiistaina 18.5.2021 oli jälleen paksua sumua, joka hellitti vasta myöhään iltapäivällä. Kaakkoistuuli oli heikkoa, 2-4 m/s, ja lämpötila käväisi 11 asteessa. Illansuussa vähän staijia, muuten koko saari kompattiin. Nähtiin mm. 14 kuikkaa (+sp), 255 valkoposkihanhea (4a), 120 A/B, n. 7000 vesilintua kaukaa eteläpuolelta itään sekä tuulihaukka. Pikkulintuja oli jonkin verran, lähinnä kerttuja: hernekerttu 45, pensaskerttu 30, mustapääkerttu 25 ja lehtokerttu 9, lisäksi mm. rytikerttunen, 2 sirittäjää, sinirinta, satakieli, keltavästäräkki, 9 punavarpusta, nokkavarpunen ja edelleen eilinen 2kv koiras sepelsieppo kylän pohjoisreunalla.

KOSTEA SUMU JA SADE OVAT KASTELLEET SEPELSIEPONKIN
KOSTEA SUMU JA SADE OVAT KASTELLEET SEPELSIEPONKIN

Keskiviikkona 19.5.2021 saatiin vihdoin näkyvyyttä merelle. Sumu hälveni, mutta kevyttä vesisadetta tihkui klo 13 saakka, myöhemmin aurinkoista. Staijattiin n. 4 tuntia aamulla luotsiasemalla ja saari kompattiin. Nähtiin mm. 545 valkoposkihanhea (12a), 29 kuikkaa (+sp), kaakkuri, 1350 allia, 28 ruokkia, 58 suosirriä, 2 pikkukuovia, ruskosuohaukka, nuolihaukka, tuulihaukka ja 2 varpushaukkaa. Saaressa havaittiin mm. 2 ristisorsaa, 2 liroa, 2 käkeä, aamulla kylällä huhuileva turkinkyyhky ja pikkulintuja mm. sinirinta, satakieli, punatulkku, pikkusieppo ja kaikkiaan 3 sepelsieppoa – kaikki 2kv koiraita (joista yksi eilinen) samanaikaisesti aamulla kylällä. Onpa hyvä sepelsieppokevät! Mantereelle lähtivät mm. Jussi Murtosaari, Tero Linjama ym kuvaajat ja saareen saapuivat Outi sekä Pirkko ja Timo Koskinen. Outi ja Koskisen Timo näkivät laivalta pyöriäisen Jurmon ja Bokullan välisellä merimatkalla!

LEHTOKERTTUJEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ
LEHTOKERTTUJEN MUUTTO ON KÄYNNISSÄ
TOUKOKUUN AIKANA ON OLLUT YLLÄTTÄVÄN USEIN PUNATULKKUJA
TOUKOKUUN AIKANA ON OLLUT YLLÄTTÄVÄN USEIN PUNATULKKUJA

Uusimmat kuvat isoina tiedostoina löytyvät täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...