Torstaina 2.2.2017 oli kurja sää – paksuja pilviä, sumua ja tihkua, lämpö nollassa ja navakka (10-13 m/s) etelätuuli. Huonon näkyvyyden takia merelle ei staijattu mutta kierrettiin koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Mainittavat havainnot olivat niukassa: Fladanilla edelleen noin 70 lapasotkaa, itärannalla luotokirvinen ja tukkakoskelo ja kylällä 8 tilheä. Tehtiin vähän kotihommia, kun on sopivasti aikaa. Ruohosen Laura saapui saareen, linnutkin mielessä.
Perjantaina 3.2.2017 jatkui paksupilvinen ja hämärä sää. Näkyvyys oli hiukan parempi eli tuli tunti staijattua tyhjää merta. Tuuli oli lounaasta 6-8 m/s ja lämpöä oli vajaa 2 astetta. Kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta mutta lintuja oli edelleen kovin niukasti – varsinkin uusia. Mainita voinee 70 lapasotkaa edelleen, kylällä mm. 8 tilheä, punatulkku, 3 peippoa ja Bådanilla noin 45 merisirriä. Saaressa on hiljaista muutenkin kuin lintumaailmassa – hotellin sulkeutuminen 5 kk ajaksi ja koko hotellikompleksin (hotelli plus m/s Aspö) tulo myyntiin näkyvät toki saaressa. Iltalaivalla saapui lintuja katsomaan Petri Laine.
Lauantaina 4.2.2017 oli edelleen pilvistä ja aluksi suttuisen huonoa näkyvyyttä. Iltapäivällä näkyvyys parani yli 20 km:iin mutta merellä oli edelleen uskomattoman hiljaista. Staijia pari tuntia plus itäosan ja kylän kierros tuottivat mm. 70 lapasotkaa edelleen, 3 peukaloista, 4 tilheä ja Bådanilla iltapäivällä komean noin 110 merisirrin parven. Merilokkeja oli tänään n. 10 ja kalalokkeja n. 50. Petri kuuli aamuhämärissä huuhkajan huutelevan. Outi lähti aamupäivällä mantereelle.
Sunnuntaina 5.2.2017 jatkui ”suttuinen” keli – paksua pilveä, itätuulta 5-7 m/s ja lämpöä 1 aste, räntääkin sateli. Lähtö mantereelle puolilta päivin, sitä ennen vajaa pari tuntia staijia luotsiasemalla ja pieni kyläkierros. Lintuja oli edellisten päivien tapaan niukasti, mainittavia vihervarpunen ja punarinta, Fladanilla noin 70 lapasotkaa, merellä yhteensä 22 allia ja Bådanilla edelleen noin 110 merisirriä. Laivamatka mantereelle sujui suurelta osin sisätiloissa, mainittavin havainto oli isolepinkäinen Aspössä.