Suttukelejä

Torstaina 2.2.2017 oli kurja sää – paksuja pilviä, sumua ja tihkua, lämpö nollassa ja navakka (10-13 m/s) etelätuuli. Huonon näkyvyyden takia merelle ei staijattu mutta kierrettiin koko saari Kesnäsiä lukuun ottamatta. Mainittavat havainnot olivat niukassa: Fladanilla edelleen noin 70 lapasotkaa, itärannalla luotokirvinen ja tukkakoskelo ja kylällä 8 tilheä. Tehtiin vähän kotihommia, kun on sopivasti aikaa. Ruohosen Laura saapui saareen, linnutkin mielessä.

KOSTEA ILMA KASTELEE TILHIENKIN HÖYHENPUVUN
KOSTEA ILMA KASTELEE TILHIENKIN HÖYHENPUVUN

Perjantaina 3.2.2017 jatkui paksupilvinen ja hämärä sää. Näkyvyys oli hiukan parempi eli tuli tunti staijattua tyhjää merta. Tuuli oli lounaasta 6-8 m/s ja lämpöä oli vajaa 2 astetta. Kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta mutta lintuja oli edelleen kovin niukasti – varsinkin uusia. Mainita voinee 70 lapasotkaa edelleen, kylällä mm. 8 tilheä, punatulkku, 3 peippoa ja Bådanilla noin 45 merisirriä. Saaressa on hiljaista muutenkin kuin lintumaailmassa – hotellin sulkeutuminen 5 kk ajaksi ja koko hotellikompleksin (hotelli plus m/s Aspö) tulo myyntiin näkyvät toki saaressa. Iltalaivalla saapui lintuja katsomaan Petri Laine.

PARIKYMMENTÄ KYHMYJOUTSENTA VIIHTYY SAAREN RANNOILLA
PARIKYMMENTÄ KYHMYJOUTSENTA VIIHTYY SAAREN RANNOILLA

Lauantaina 4.2.2017 oli edelleen pilvistä ja aluksi suttuisen huonoa näkyvyyttä. Iltapäivällä näkyvyys parani yli 20 km:iin mutta merellä oli edelleen uskomattoman hiljaista. Staijia pari tuntia plus itäosan ja kylän kierros tuottivat mm. 70 lapasotkaa edelleen, 3 peukaloista, 4 tilheä ja Bådanilla iltapäivällä komean noin 110 merisirrin parven. Merilokkeja oli tänään n. 10 ja kalalokkeja n. 50. Petri kuuli aamuhämärissä huuhkajan huutelevan. Outi lähti aamupäivällä mantereelle.

PEUKALOISET OVAT TÄHÄN VUODENAIKAAN HILJAISIA JA HUOMAAMATTOMIA
PEUKALOISET OVAT TÄHÄN VUODENAIKAAN HILJAISIA JA HUOMAAMATTOMIA

Sunnuntaina 5.2.2017 jatkui ”suttuinen” keli – paksua pilveä, itätuulta 5-7 m/s ja lämpöä 1 aste, räntääkin sateli. Lähtö mantereelle puolilta päivin, sitä ennen vajaa pari tuntia staijia luotsiasemalla ja pieni kyläkierros. Lintuja oli edellisten päivien tapaan niukasti, mainittavia vihervarpunen ja punarinta, Fladanilla noin 70 lapasotkaa, merellä yhteensä 22 allia ja Bådanilla edelleen noin 110 merisirriä. Laivamatka mantereelle sujui suurelta osin sisätiloissa, mainittavin havainto oli isolepinkäinen Aspössä.

SVARTBÅDANILLE PYSTYTETTIIN VIIKON AIKANA UUSI TUTKAHEIJASTIN - MERISIRRIEN "KESKELLE"
SVARTBÅDANILLE PYSTYTETTIIN VIIKON AIKANA UUSI TUTKAHEIJASTIN – MERISIRRIEN KESKELLE

 

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...