Syysmuutto vauhdittuu

Torstaina 19.9.2019 jatkui puuskittainen pohjoistuuli, 6-12 m/s, ja sadekuuroinen sää. Lämpöä oli enimmillään 12 astetta. Staijia pari tuntia aamulla luotsiasemalla ja likimain koko saari kierrettiin. Merellä/muutolla nähtiin mm. 3 kuikkaa, 770 haahkaa, 180 allia, 5 mustalintua, 33 pilkkasiipeä, 16 kurkea ja petolintuja mm. 31 varpushaukkaa, 4 tuulihaukkaa, 8 sinisuohaukkaa, ampuhaukka ja admuuttohaukka. Saaressa nähtiin mm. 4 harmaahaikaraa, harmaasorsa, 3 suosirriä, 4 tylliä, kapustarinta, 2 valkovikloa, 3 harmaasieppoa, 2 mustapääkerttua ja pensaskerttu. Itäniityn reunalta nousi isokokoinen, pitkäpyrstöinen ja aaltomaisesti lentänyt kirvinen, joka ei äännellyt ja katosi saman tien kompostorin suuntaan, tn isokirvinen. Illalla saareen saapuivat mm. Jouni Tittonen, Niko Tolvanen ja Ismo Hyvärinen.

USEAMPIA HARMAASIEPPOJA ON VIELÄ SAARESSA
USEAMPIA HARMAASIEPPOJA ON VIELÄ SAARESSA

Perjantaina 20.9.2019 meillä oli Outin kanssa veneen- ja uimalaiturin nosto- ja pesupäivä. Aamulla toki parin tunnin staiji luotsiasemalla ja lähes koko saarikin kierrettiin, mutta melko hiljaisen lintupäivän iltapäivä pyhitettiin em kotihommille. Merellä/muutolla nähtiin mm. 1600 haahkaa, 597 allia, 72 mustalintua, 21 pilkkasiipeä, 4 kaakkuria, kuikka, 3 Gaviaa, 2 sinisuohaukkaa, 28 varpushaukkaa, 7 tuulihaukkaa ja 3 ampuhaukkaa. Saaressa havaittiin mm. harmaahaikara, harmaasorsa, kapustarinta, suokukko, 2 keltavästäräkkiä, 11 peukaloista, 2 leppälintua, 4 hernekerttua, 4 mustapääkerttua, 4 harmaasieppoa, isolepinkäinen ja 6 pikkukäpylintua. Mantereelle lähtivät tänään Varesvuon Markus ja Minna, Tittonen sekä Lumiarot ja saareen saapui illalla paljon lintuväkeä, mm. Kauko Häkkilä, Maija Kaihlamäki, Reija Heinonen, Petri Helminen, Marko Virkki, Annika Tatterbach ja Marko Järvenpää.

PUNARINTA SOINTUU YMPÄRISTÖN VÄREIHIN
PUNARINTA SOINTUU YMPÄRISTÖN VÄREIHIN

Lauantaina 21.9.2019 jatkui epävakainen sää ja länsilounainen (7-12 m/s) tuuli. Pääosin oli pilvistä ja iltapäivällä pitkään sadetta, lämpö käväisi päivällä +15 asteessa. Staijattiin aamulla pari tuntia ja koko saari kompattiin, mutta paikallisia lintuja oli ajankohtaan nähden kovin niukasti. Mainittavia merellä/muutolla olivat 38 metsähanhea, 2400 haahkaa, 15 mustalintua, 14 pilkkasiipeä, 12 kaakkuria, 5 kuikkaa, 11 Gaviaa, 11 harmaahaikaraa, melko myöhäinen kalatiira ja petolintuja sinisuohaukka, 17 varpushaukkaa, 7 tuulihaukkaa, 3 ampuhaukkaa ja 1kv muuttohaukka. Saaresta löytyi mm. kapustarinta, tylli, punakuiri, valkoviklo, keltavästäräkki, harmaasieppo, isolepinkäinen, 5 pikkukäpylintua, isokäpylintu ja Kobbanilla huuhkaja. Vikmanin Reiska ja Järvisen Hanna lähtivät aamulla mantereelle ja illalla saareen saapuivat lintureissulle Masi Kopsa, Jari Lagerroos ja Kari Kekki.

HIIRIHAUKKOJA UTÖSSÄ NÄKEE AINA NIUKASTI
HIIRIHAUKKOJA UTÖSSÄ NÄKEE AINA NIUKASTI

Sunnuntaina 22.9.2019 sää alkoi vähän rauhoittua – aluksi pilvistä, iltapäivällä aurinkoista, pohjoistuulta 6-9 m/s ja lämpöä 11 astetta. Staijia pitkin päivää ja saaren komppaus isohkolla porukalla. Muutolla/merellä nähtiin mm. laulujoutsen, 3 metsähanhea, 17 merihanhea, 23 valkoposkihanhea, 75 mustalintua, 30 pilkkasiipeä, 7 kuikkaa, 24 Gaviaa, ruokki, 296 kurkea ja petolintuja 4 sinisuohaukkaa, 176 varpushaukkaa, 2 hiirihaukkaa, 7 tuulihaukkaa, 5 ampuhaukkaa ja 3 muuttohaukkaa. Muuttohaukkoja on tänä syksynä näkynyt tavanomaista runsaammin, nyt jo 14 eri yksilöä. Saaresta löytyi mm. 2 harmaahaikaraa, kapustarinta, tylli, punakuiri ja taivaanvuohi sekä pikkulintuja mm. 1390 vihervarpusta, 8 tiltalttia, 3 harmaasieppoa, 3 n-pukuista pikkusieppoa, 2 mustapääkerttua, 3 pikkukäpylintua ja syksyn eka taigauunilintu. Äänetön ino nähtiin sääaseman lähellä, Ismo löysi. Viime yönä oli selvästi saapunut annos lintuja saareen. Iltapäivällä mantereelle lähtivät Häkkilä, Kaihlamäki, Heinonen, Helminen, Virkki, Tolvanen ja Hyvärinen.

taigauunilintu_01_Korppoo_09_19

VÄHÄN HARVINAISEMPIEN LINTUJEN KUVAUS EI LÄHESKÄÄN AINA ONNISTU JA HUONOJA KUVIA HARVOIN NÄYTETÄÄNKÄÄN. TEHDÄÄN POIKKEUS: TÄSSÄ TÄMÄNPÄIVÄINEN TAIGAUUNILINTU JA EILINEN NUORI MUUTTOHAUKKA - ENEMMÄN "TAIDEKUVIA"...
VÄHÄN HARVINAISEMPIEN LINTUJEN KUVAUS EI LÄHESKÄÄN AINA ONNISTU JA HUONOJA KUVIA HARVOIN NÄYTETÄÄNKÄÄN. TEHDÄÄN POIKKEUS: TÄSSÄ TÄMÄNPÄIVÄINEN TAIGAUUNILINTU JA EILINEN NUORI MUUTTOHAUKKA – ENEMMÄN ”TAIDEKUVIA”…

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...