Taas pikkusirkku

Torstaina 12.11.2020 jatkui paksupilvinen etelävirtaus, tuuli oli 8-10 m/s, lämpöä 8 astetta. Valot niukat. Staijia aamulla pari tuntia, mutta muuttoa oli hyvin vähän. Saari kompattiin, mutta linnut olivat vähentyneet. Mainittavia havaintoja olivat 7 haapanaa, lapasotka, taivaanvuohi, käpytikka, tilhi ja 4 punakylkirastasta. Rivaston Ari näki Kobbanin takana, Sundskärissä, myöhäisen suosirrin. Paikka ei näy pääsaarelle. Pikkulintuja havaittiin mm. 7 peukaloista, punarinta, kuusitiainen, tikli, 2 tiltalttia ja itärannalla edelleen myös idäntiltaltti.

1-2 TRISTIS-TYYPPISTÄ TILTALTTIA PYSYTTELEE EDELLEEN ITÄRANNALLA
1-2 TRISTIS-TYYPPISTÄ TILTALTTIA PYSYTTELEE EDELLEEN ITÄRANNALLA

Vaisuhko lintupäivä ja niinpä tänään tehtiin muutakin eli vaihdettiin veneeseen uusi kierrosluku- ja trippimittari, vanha mittari lähtee mantereelle vaihdossa menneen Hondan kylkiäiseksi. Vanhalle moottorillemme on kuulemma jo löytynyt ostaja. Järvisen Mikko saapui illalla Jurmosta takaisin Utöhön, lisäksi lintureissulle saapuivat Petri Ahti, Rami Metsäranta ja Jussi Jauhiainen.

TUNDRAURPIAISIA ON NÄKYNYT MUUTAMA
TUNDRAURPIAISIA ON NÄKYNYT MUUTAMA

Perjantaina 13.11.2020 jatkui eteläinen virtaus, taivas oli pilvessä ja aamulla ja illalla ripsi vähän sadetta. Lämpöä oli 7 astetta ja tuuli oli eteläkaakosta 8-10 m/s. Staijia pari tuntia, mutta pääosa päivästä kului saarta kompatessa. Merellä/muutolla nähtiin mm. 4 tavia, 50 allia, 20 mustalintua, 30 pilkkasiipeä, sinisuohaukka, varpushaukka ja Svartbådanilla n. 60 merisirriä koko päivän. Saarikomppaus tuotti mm. lehtokurpan, käpytikan, 20 tilheä, 2 laulurastasta, 2 punakylkirastasta ja Rivaston Ari näki suosirrin edelleen Sundskärissä. Pikkulinnuista mainittavimmat olivat 2 niittykirvistä, luotokirvinen, 9 peukaloista, 3 rautiaista, 4 punarintaa, tikli, 2 tiltalttia ja idäntiltaltti edelleen itärannalla.

LUOTOKIRVINEN KESNÄSIN RANNALLA
LUOTOKIRVINEN KESNÄSIN RANNALLA

Rami ja Pete löysivät päivällä Kesnäsin länsirannalta pikkusirkun – sama paikka missä koko viime talven talvehti pikkusirkku. Sama yksilökin? Katsotaan jääkö tämäkin pidemmäksi aikaa.

PIKKUSIRKUSTA SAIN VAIN EPÄTARKAN DOKUMENTIN - OLI HANKALASTI PUUN TOISELLA REUNALLA. ONNEKSI LEO SAI HYVÄN KUVAN.
PIKKUSIRKUSTA SAIN VAIN EPÄTARKAN DOKUMENTIN – OLI HANKALASTI PUUN TOISELLA REUNALLA. ONNEKSI LEO SAI HYVÄN KUVAN.

Mutta, itselläni (ja Lindroosin Leolla) on huomenaamulla, 14.11., lähtö mantereelle. Minulla on edessä mm. auton siirto Pärnäisistä Nauvon kirkonkylään, koska m/s Baldurin lähtö-/paluusatama siirtyy Nauvon keskustaan useaksi kuukaudeksi, varmaankin ainakin ensi kesään saakka. Jo ennestään pitkä matka-aika pitenee vielä lähes tunnilla ja laivavuorot harvenevat, mm. lauantai putoaa kokonaan pois matkapäivistä. Harmi. Uudet aikataulut löytyvät täältä:
https://meritie.fi/wp-content/uploads/2020/10/Baldur-poikkeusaikataulu-20-21.pdf.

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...