Takaisin Utöhön

Torstaina 23.1.2020 olin taas parin Lauttasaaressa vietetyn päivän jälkeen matkalla Utöhön, Outi jäi vielä mantereelle. Ajelin aamupäivällä Nauvoon kaffelle, vähän kävelin kirkonkylällä ja sitten m/s Eivorille. Väkeä oli melko niukasti, Utön saapui myös Jarmo Nieminen muutaman kaverinsa kanssa. Sää oli pilvinen, länsituulta 12-14 m/s ja lämmintä oli 4 astetta. Utöhön saavuttiin klo 18.

ISOKOSKELOITA UTÖN SATAMASSA
ISOKOSKELOITA UTÖN SATAMASSA

Perjantaina 24.1.2020 oli mukava ulkoilusää – länsituulta 7-9 m/s, puolipilvistä ja lämpöä 5 astetta. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja kiersin likimain koko saaren. Havaintoja olivat mm. 3 mustalintua, 3 närheä, 9 tilheä, 11 räkättirastasta ja itä- ja etelärannalla yhteensä 42 merisirriä. Kylläpä niitä on nyt ollut mukavasti pääsaaren rannoilla. Pikkulintuja näkyi mm. 4 peukaloista, 2 punarintaa, 2 rautiaista ja edelleen saunalahden rannan vakiopaikalla pikkusirkku. Itärannan vuorihemppoa ei sen sijaan ole enää muutamaan päivään nähty. Illalla saareen saapuivat mm. Ansku Lehto ja Petri Helminen lintureissulle.

NÄRHET OVAT EDELLEEN ILONAMME
NÄRHET OVAT EDELLEEN ILONAMME

Lauantaina 25.1.2020 oli aurinkoista, lämpöä +4 astetta ja navakkaa luoteistuulta, aamupäivällä 12-16 m/s, heikkeni illaksi. Staijia tunti luotsiasemalla ja saaren komppaus Enskäriä lukuun ottamatta. Nähtiin mm. 5 riskilää (kaikki tp), 8 räkättirastasta, 7 tilheä, närhi ja yhteensä 48 merisirriä, pääosa itärannalla ja osa luodoilla. Pikkulintujakin löytyi, mm. 3 peukaloista, 3 punarintaa, 2 rautiaista, kiuru, niittykirvinen, 2 pikkuvarpusta, 2 urpiaista ja jälleen iltapäivällä pikkusirkku tutulla paikallaan.

PIKKUSIRKKU LÖYTYY AINA HYVIN SUPPEALTA ALUEELTA
PIKKUSIRKKU LÖYTYY AINA HYVIN SUPPEALTA ALUEELTA

Sunnuntaina 26.1.2020 oli puolipilvistä, lämmintä runsaat 5 astetta ja länsilounaista tuulta, ap:llä 12-14 m/s, ip:llä 7 m/s. Staijia runsas tunti aamulla majakalla ja kierrettiin koko saari Enskäriä lukuun ottamatta. Mukava retkisää ja jotain uuttakin taas löydettiin. Nähtiin mm. tavi, 3 riskilää, 15 tukkasotkaa, n. 130 lounaaseen matkannutta kalalokkia ja Pattskärin salmesta löytyi iltapäivällä uimassa lähes jp silkkiuikku. Itärannan ruovikossa huusi pari kertaa luhtakana ja itärannalla ruokaili 20 merisirriä. Muita havaintoja olivat mm. 3 närheä, 11 räkättirastasta, 2 punarintaa, 5 peukaloista, rautiainen, kiuru, niittykirvinen, naaras mustapääkerttu, 5 pikkuvarpusta ja vuoden eka punatulkku. Myös pikkusirkku näyttäytyi taas saunalahden rannalla. Päivällä lähti mantereelle väkeä, mm. Jarmo Nieminen retkikumppaniensa kanssa.

MERISIRRIT RUOKAILEVAT - YLLÄTTÄEN - VÄLILLÄ AIKA KAUKANAKIN RANNASTA, ESIM KALLIOILLA SAMMALTEN KESKELLÄ
MERISIRRIT RUOKAILEVAT – YLLÄTTÄEN – VÄLILLÄ AIKA KAUKANAKIN RANNASTA, ESIM KALLIOILLA SAMMALTEN KESKELLÄ

 

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...