Takaisin Utöhön

Maanantaina 21.3.2016 pääsin lähtemään taas kotinurkille Utöhön. Tanskanreissun jälkeinen viikko vierähti Turussa, pääosin siksi että osallistuin lauantaina TLY:n 50-vuotisjuhliin. Eihän sieltä sovi perustajajäsenen olla poissa… Päivä oli kaikkiaan onnistunut ja tietysti oli mukava tavata monia tuttuja muualtakin Suomesta. Iltajuhlassa olin yksi ansiomitalin saajista, mukava yllätys sekin.

PAIKALLA OLLEET TLY:N PERUSTAJAJÄSENET. YLÄRIVI VASEMMALTA: SEPPO PEKKALA, JORMA TENOVUO, HANNU HILKE, PENTTI VIHANTO, JUHANI HOVISEPPÄ, JARMO KOTIRANTA JA ALARIVI VASEMMALTA: ISMO LAHTONEN, ESA LEHIKOINEN, TEPPO SARVILINNA, PAUL PAKARINEN, ESKO JOUTSAMO, ILKKA HOVISEPPÄ, HANNU LAINE, MARTTI SOIKKELI JA OSMO KIVIVUORI.
PAIKALLA OLLEET TLY:N PERUSTAJAJÄSENET. YLÄRIVI VASEMMALTA: SEPPO PEKKALA, JORMA TENOVUO, HANNU HILKE, PENTTI VIHANTO, JUHANI HOVISEPPÄ, JARMO KOTIRANTA JA ALARIVI VASEMMALTA: ISMO LAHTONEN, ESA LEHIKOINEN, TEPPO SARVILINNA, PAUL PAKARINEN, ESKO JOUTSAMO, ILKKA HOVISEPPÄ, HANNU LAINE, MARTTI SOIKKELI JA OSMO KIVIVUORI. KUVAN OTTI TOM LINDROOS.

Nyt maanantaina ajelin aamulla aurinkoisessa (+1 aste) ja kuivassa kelissä Nauvoon kauppaan ja kahville, m/s Eivorille kerääntyi jo jonkin verran saariston pääsiäisvieraita. Matkalla mainittavimmat havainnot olivat 2 harmaahaikaraa, pohjoiseen muuttanut piekana ja 7 töyhtöhyyppää. Utöhön saavuttiin klo 16, saaressa ei tainnut olla muita lintuharrastajia. Laitoin vielä ruokinnan kuntoon ja staijailin tunnin verran merelle illansuussa – tuloksena mm. tp-kaakkuri, 340 haahkaa ja lounaispuolen luodoilla 140 merisirriä. Merisirrimäärät ovat tänä talvena olleet ennätyssuuria! Korkeapaine kylmine ja kirkkaine öineen ei lupaa lähipäivinä mitään rynnistystä mutta ehkä merellä tapahtuu jotain.

PUNATULKKUJA MUUTTAA MANTEREELLE JOKUNEN YKSITTÄINEN SILLOIN TÄLLÖIN
PUNATULKKUJA MUUTTAA MANTEREELLE JOKUNEN YKSITTÄINEN SILLOIN TÄLLÖIN

Tiistaina 22.3.2016 oli pääosin aurinkoista, kaakkoistuulta 7-8 m/s ja lämpöä vain 1 aste, yöllä pakkasella. Ohjelmassa oli mm. staijia runsaat pari tuntia luotsiasemalla sekä itäosan ja kyläalueen kierros. Merellä näkyi mm. 3 laulujoutsenta, 400 haahkaa, 5 haapanaa, 12 allia, 36 ruokkia, 22 riskilää, 3 jp-naurulokkia ja jälleen lounaispuolen luodoilla yhteensä noin 190 merisirriä (70+120). Saarikierroksella näkyi mm. ristisorsa, 3 tylliä itärannalla, kurki, kiuru, punarinta, kuusitiainen, punatulkku, ainakin 18 mustarastasta ja 2 keltasirkkua. Hiljaista on vielä maastossa.

MUSTARASTAITA ON JO PALJON
MUSTARASTAITA ON JO PALJON

Keskiviikkona 23.3.2016 tuuli etelästä, aluksi 11-12 m/s ja illalla 6-7 m/s, aamulla vähän räntäsadetta ja heikko näkyvyys, myöhemmin selkeämpää. Lämpöä oli enimmillään 3 astetta. Stajia pari tuntia ja itäosan ja kylän kierros tehtiin. Merellä näkyi mm. laulujoutsen, 9 merihanhea, 5 haapanaa, 2 ruokkia, 14 töyhtöhyyppää ja noin 80 merisirriä Bådanilla. Saaressa oli niukasti lintuja, mainittavimmat tylli, 4 kottaraista ja kevään eka kulorastas. Outi saapui päivällä mantereelta, samoin lintureissulle Kari Pentti puolisonsa kanssa.

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...