Taskupähkinä

Maanantaina 4.5.2015 oli kylmän ja kirkkaan yön jäljiltä hiljainen lintupäivä. Tuuli oli kääntynyt itäkaakkoon ja voimistui 9 m/s. Aamulla tunnin staiji plus lähes koko saaren komppaus tuottivat mm. 2 harmaasorsaa, 9 ruokkia, kuikan, 20 mustalintua, mustaviklon, 3 liroa, valkoviklon ja itärannalla äännelleen luhtakanan. Kylällä lenteli nokkavarpunen ja hyöri ad-koiras mustaleppälintu. Outi lähti iltapäivällä mantereelle ja saareen saapui mm. Majaniemen Eino sekä pari-kolme kuvaajaa, mm. Jari Veijalainen.

MUSTALEPPÄLINTUJA RIITTÄÄ
MUSTALEPPÄLINTUJA RIITTÄÄ

Tiistaina 5.5.2015 oli päivällä pari tuntia aurinkoista, muuten oli pilvistä ja heikkoa kaakkoistuulta, lämpöä oli 8 astetta. Tunnin staiji tuotti lähinnä hiljaista merta, niinpä komppailtiin koko saarta. Muuttavana nähtiin mm. nuolihaukka, ruskosuohaukkakoiras, 2 valkovikloa, metsäviklo, pikkukuovi ja saaressa pyöri edelleen mustavaris. Pikkulintuja oli kohtuullisesti, lähinnä punarintoja ja fyllareita mutta mm. leppälintuja 50 ja mustapääkerttuja 18. Lisäksi nähtiin pensaskerttu, 2 peukaloista, naaraspukuinen mustaleppälintu ja Patteriniemen aidan tuntumassa 2 sepelrastasta.

KEVÄÄN VIIMEISIÄ (?) SEPELRASTAITA
KEVÄÄN VIIMEISIÄ (?) SEPELRASTAITA

Itärannalla oleskeli koko päivän huippuaikainen vpkuovisirri ja sitä tarkkaillessa ilmaantui rannalle koiras mustapäätasku, joka viihtyi paikalla lähes koko illan. Siitä saatiin onneksi kunnon dokumenttikuvat, joista vasta varmistui laji (S. rubicola). Hankalia jotkut yksilöt, varsinkin maastomäärityksinä. Illalla levisi tiheä sumu.

HUIPPUAIKAINEN KUOVISIRRI VIIHTYI ITÄRANNALLA
HUIPPUAIKAINEN KUOVISIRRI VIIHTYI ITÄRANNALLA…
...YHDESSÄ MUSTAPÄÄTASKUN KANSSA
…YHDESSÄ MUSTAPÄÄTASKUN KANSSA

Keskiviikkona 6.5.2015 koko aamu ja aamupäivä satoi reippaasti, iltapäivällä sumua kunnes illaksi kirkastui. Etelätuulta 8-11 m/s ja lämpöä oli enimmillään 9 astetta. Saaren komppausta, lähinnä iltapäivällä. Nähtiin mm. tuulihaukka, ruskosuohaukka, metsäviklo, 2 pikkukuovia, 2 liroa, 2 harmaasorsaa, räystäspääsky ja pikkulinnuista kevään eka sirittäjä ja lehtokerttu sekä 2 keltavästäräkkiä, 2 mustaleppälintua (koiras ja n-puk), satakieli, urpiainen, nokkavarpunen ja hautausmaan luona iltapäivällä eilinen mustapäätasku. Saaresta lähti mm. Majaniemen Eino ja saareen saapui Esa Lahdenpää vaimonsa Johannan kanssa.

RISTISORSAPARI VIIHTYY ITÄRANNAN TUNTUMASSA
RISTISORSAPARI VIIHTYY ITÄRANNAN TUNTUMASSA

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...