Tuulta ja pakkasta riittää

Tiistaina 28.1.2014 oli aika palata Utöhön, Outi jäi Turkuun töihin. Aamuvarhain ajelin Pärnäisiin (kahvipaikat vielä kiinni…) ja laivaan saapui niukasti väkeä, ei lintuihmisiä. Koska oli kova kaakkoistuuli (15 m/s) ja pakkasta 5 astetta niin kannella olo jäi niukaksi eikä matkalla mainittavaa näkynytkään. Jäätä ei reitillä vielä ole kuin jossain lahdenpohjukoissa. Utöhön saavuttiin klo 12.45, tavarat kotiin ja staijaustuokio satamalahdelle. Paikalla telkkien, isokoskeloiden, kyhmyjoutsenten ja merimetsojen lisäksi mm. 5 laulujoutsenta, 3 lapasotkaa (k, 2n), 25 tukkasotkaa, uivelo ja 8 naurulokkia. Ruokinnallamme punarinta. Hain kaupalta talven kolmannen auringonkukkasäkin ja loppu iltapäivä menikin taas kirjoitushommissa. Ville-Veikko ja Sällylä lähtivät mantereelle.

MUUTAMA LAPASOTKA ON ILMAANTUNUT SATAMALAHDELLE
MUUTAMA LAPASOTKA ON ILMAANTUNUT SATAMALAHDELLE

Keskiviikkona 29.1.2014 puhalsi edelleen kova (15-18 m/s) kaakkoistuuli, pakkasta oli 5 astetta mutta taivas oli selkeä. Staijailin vajaan tunnin mutta lokkeja lukuun ottamatta merellä ei ollut mitään liikettä. Valoisan ajan käytinkin vesilintujen kuvaamiseen satamalahdella, jotain mukavaa materiaalia syntyikin. Lintuja tuli muuten katseltua niukasti ja ainoat mainittavat olivat alli, 2 lapasotkaa, 9 naurulokkia ja 3 räkättiä.

TUKKASOTKISTA OSA ON JO JUHLAPUVUSSA
TUKKASOTKISTA OSA ON JO JUHLAPUVUSSA

Torstaina 30.1.2014 taivas oli pääosin pilvessä, pakkasta peräti 8 astetta ja kaakkoistuuli edelleen navakkaa (12-14 m/s). Staijia tunnin verran luotsiasemalla, muuten jonkin verran komppausta ja kuvaamista. Ei uutta, mainittavimmat 2 tukkakoskeloa, 11 naurulokkia, lapasotka, 7 laulujoutsenta (3ad4juv) ja 5 räkättiä. Lokkeja oli tänään melko runsaasti liikkeellä, kalalokkeja laskin n. 145, harmaalokkeja 22 ja merilokkeja 7. Itärannalla sinnitteli edelleen niittykirvinen ja omalla ruokinnalla kävi mm. 2 punarintaa.

KALALOKKEJA ON RUNSAASTI LIIKKEELLÄ
KALALOKKEJA ON RUNSAASTI LIIKKEELLÄ
ISOKOSKELO SATAMALAHDEN AALLOISSA
ISOKOSKELO SATAMALAHDEN AALLOISSA

 

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...