Ulkosaariston kevätrareja

Tiistaina 29.4.2014 pääsimme Outin kanssa palaamaan Utöhön. Viikonloppu Limingan lintukuvafestivaaleilla oli mukava kokemus ja omakin tunnin kuvaesitykseni sai hyvää palautetta. Kiitos Peltsille ja kumppaneille hienoista järjestelyistä! Tänään lähdimme Pärnäisistä m/s Lilyn kyydissä Utöhön, heikko pohjoistuuli ja pääosin aurinkoinen mutta viileä ilma saattelivat merimatkaa. Utöhön saavuimme klo 12.30 ja iltapäivän aikana komppailimme kylää ja saaren itäosaa. Lintuja kohtuullisesti vaikka aamupäivällä kylällä ollutta 2kv koiras sepelsieppoa ei enää löytynytkään. Eiköhän noita vielä jokunen uusikin tule tänä keväänä… Mainittavaa mm. koiras kirjosieppo, 3 pensastaskua, 6 leppälintua, 7 mustapääkerttua, 3 valkoposkihanhea ja 2 karikukkoa. Saaresta lähti mantereelle nippu orneja, mm. Kari Haataja ja Kristiina Järvenpää. Saareen jäi Järvisen Mikko ja Anu sekä Pirkko ja Timo Koskinen.

PENSASTASKUT OVAT SAAPUNEET
PENSASTASKUT OVAT SAAPUNEET

Keskiviikkona 30.4.2014 oli aurinkoista, heikko luoteistuuli (2-7 m/s) ja lämpöä 8 astetta. Näkyvyys oli erinomainen. Staijattiin yhdessä Mikon kanssa kolmisen tuntia luotsiasemalla ja kompattiin myöhemmin koko saari. Merellä/muuttavana nähtiin mm. 24 kuikkaa, kaakkuri, 6 Gaviaa, 4 ristisorsaa, 21 ruokkia, lapasotka, harmaahaikara, kurki, varpushaukka ja klo 07.40 etelästä saapunut admuuttohaukka, joka laskeutui joksikin aikaa Pattskärin luodoille. Kahlaajia nähtiin muutolla 8 isokuovia, pikkukuovi, 2 valkovikloa, 2 liroa ja suokukko, lisäksi saaressa mm. taivaanvuohi ja 5 karikukkoa. Kesäpukuinen etelänkiisla muutti eteläkärjen vierestä kaakkoon klo 07.40 ja +2kv koiras kyhmyhaahka muutti kolmen haahkan (2k,1n) mukana luoteeseen eteläpuolelta klo 06.40-06.45. Aivan mainio muuttoaamu!

RAUTIAISMUUTTO ALKAA OLLA OHI
RAUTIAISMUUTTO ALKAA OLLA OHI

Saaressa oli kirkaan yön jäljiltä niukahkosti lintuja, mainittavia mm. luhtakana, 15 mustapääkerttua, 10 leppälintua, räystäspääsky, 3 haarapääskyä, tilhi, peukaloinen, kevään eka peltosirkku lammashaassa ja ad-koiras mustaleppälintu kylällä. Näin huhtikuun loppuessa saaren lintulajimäärä tänä vuonna on 156.

LIROT PYSÄHTYIVÄT HETKEKSI ITÄRANNALLE
LIROT PYSÄHTYIVÄT HETKEKSI ITÄRANNALLE

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...