Utön juhannus

Juhannusaattona 22.6.2012 aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpö kipusi 18 asteeseen. Tuuli oli aluksi kohtalaista koillisesta mutta tyyntyi illaksi ja keskikesän juhlaa vietettiin hienossa säässä. Lintuja oli tänään niukasti liikkeellä, mainittakoon kuitenkin 2 pikkukuovia, 3 valkovikloa, 7 suokukkoa, liro ja 2 luhtakerttusta. Vihdoin näyttäytyi kirjokerttukin itäniityn pohjoisreunalla. Saareen saapui paljon juhannuksenviettäjiä, lintuharrastajiakin perheineen ainakin Lundenin Jokke, Sällylän Seppo ja Larssonin Kalle, lisäksi Kuusiston Kimmo. Illalla oltiin Outin kanssa Utön juhannusjuhlissa – aluksi majstångin nostossa ja myöhemmin saarelaisten oman Bredbandetin tahdittamissa vauhdikkaissa juhannustansseissa Hembygdsgårdenilla. Hauskaa oli!

JUHANNUSSALKO ELI MAJSTÅNG NOUSI PERINTEISIN MENOIN

Jos oli aatto hieno niin juhannuspäivänä 23.6.2012 reipas vesisade alkoi jo klo 7 aamulla ja jatkui koko päivän. Aamulla ehdin kuitenkin kuivana tehdä kierroksen saarella ja lintuja näkyi mm. 4 ruokkia, 9 tavia, haapanakoiras, liro, valkoviklo, mustaviklo, 18 suokukkoa, 2 sepelkyyhkyä, 2 viitakerttusta ja luhtakerttunen.

KYLÄN LAITURI ON JO KANSOITETTU HUVIVENEILLÄ

Sunnuntaina 24.6.2012 sade oli loppunut, taivas oli vielä pilvessä, tuuli luoteessa ja ilma kolea. Staijasin aamulla 1,5 tuntia luotsiasemalla, vähän komppaustakin itäosassa. Aamun mainittavimpia havaintoja olivat 10 ruokkia, 9 mustalintua, ristisorsa, 31 (1a) lounaaseen muuttanutta isokuovia, 7 suokukkoa, valkoviklo ja luotokirvinen. Itärannalla nähtiin myös 2kv lapintiira, joita aika harvoin Suomessa näkee. Itse lähdin klo 13 m/s Aspöllä mantereelle hakemaan uutta Canonin viisisataamillistä objektiivia EF 500/4L IS USM II. Vanha menee samalla uudelle omistajalle, toivottavasti palvelee yhtä hienosti kuin on minuakin palvellut monta vuotta! Turussa olin klo 17.30, mantereelle tulivat samalla laivalla myös Lundenin Jokke ja Sällylän Seppo.

ILTAVALOSSA ITSEÄÄN SUKIVA KYHMYJOUTSEN ON KAUNIS NÄKY

 

 

 

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...