Utön keskikesää

Maanantaina 7.7.2014 oli aika palata taas Utöhön. Turusta aamuvarhaisella ajo Nauvoon, kävelykierros huvivenesataman rannassa ja sitten m/s Eivorille. Vaikka lähtö oli jo klo 08.30 ja on maanantai niin laivassa oli paljon väkeä – lomakausi tietysti ja lomasääkin nyt hieno. Matka sujui leppoisasti ja perille saavuttiin klo 12.45, tavarat kotiin ja loppupäivä kului Unkarin matkan lintukuvia tehden. Illalla laiturikävelyllä tapasin pari tuttua, olihan satamassa nyt kymmeniä veneitä. Ahdastakin jo. Lintuja en tänään sen ihmeemmin hakenut, korkeapaine ei taida oikein suosia kahlaajien näkymistäkään. Laivalla tuli pari orniakin saareen, mm. Kuuselan Jyrki.

TALOMME EDUSTALLA ON VAIHTUVA VENENÄYTTELY NÄIN KESÄISIN
KOTIMME EDUSTALLA ON KESÄISIN VAIHTUVA VENENÄYTTELY

Tiistaina 8.7.2014 oli kesäisen lämmin (21 astetta) ja aurinkoinen päivä Utössäkin, raikas itätuuli (6-7 m/s) vähän mukavoitti ulkona oloa. Aamulla pari tuntia staijia luotsiasemalla, myöhemmin kevyttä retkeilyä mutta saari pullollaan turisteja ja satama täynnä huviveneitä (noin 70 kappaletta). Nähtiin mm. 1+9 mustalintua, 3 ruokkia, 7 suosirriä, 8 valkovikloa, 2 liroa, suokukko, 5 pikkukuovia, luotokirvinen ja lounaaseen matkannut ruskosuohaukka. Käenpiialla lentopoikaset. Outi ja tyttäret Liina ja Lotta saapuivat päivällä saareen.

PENSASKERTTU ON UTÖSSÄ YLEINEN PESIMÄLAJI
PENSASKERTTU ON UTÖSSÄ YLEINEN PESIMÄLAJI

Keskiviikko 9.7.2014 oli lämmin (maksimi jopa 26 astetta) ja heikkotuulinen, iltapäivällä jonkin aikaa täysin tyventä. Aamulla runsas tunti staijia luotsiasemalle, lisäksi etelä- ja itäosan kierros sekä iltapäivällä lähes 3 tunnin veneretki tutulla reitillä Hamnskär-Svartbådan-Lillharun-Alunskär-Gropskär, ei rantautumisia. Utössä nähtiin mm. 2 suosirriä, 6 lapinsirriä, 4 valkovikloa, 2 mustavikloa, 7 liroa, 7 töyhtöhyyppää, 6 pikkukuovia ja 4 suokukkoa, lisäksi pikkulintuja mm. kirjokerttu, viitakerttunen ja luhtakerttunen. Meriretkellä nähtiin mm. 10 harmaahyljettä ja n. 70 ruokkia. Kuuselan Jyrki lähti illansuussa mantereelle.

HARMAAHYLKEET OVAT SYMPAATTISIA!
HARMAAHYLKEET OVAT SYMPAATTISIA!

Torstaina 10.7.2014 puhalsi kova (12-13 m/s) itätuuli, aurinko paistoi toki edelleen. Tänään pidettiin rauhaisa ”kotipäivä” (futismatsikin valvotti viime yönä…), toki aamulla tunnin verran staijasin  luotsiasemalla. Niukasti havaintoja, – 3 suokukkoa, 3 liroa, valkoviklo, pikkukuovi, töyhtöhyyppä ja ruokki. Saunallamme varoitteli satakieli ja pihan yli muutti n. 20 pikkukahlaajan parvi, huomasin sen verran myöhään että laji jäi auki. Illansuussa saaressa jo kesäkuussa viihtynyt kesykyyhky lensi pihamme yli.

GROPSKÄRIN RUOKKEJA
GROPSKÄRIN RUOKKEJA

Mukavan Unkarin kuvausreissuni lintukuvat ovat nyt valmiita ja löytyvät täältä: http://jtenovuo.1g.fi/kuvat/Uusimmat+ulkomailta++-+Latest+abroad/

 

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...