Utön syyskauden avaus

Perjantaina 31.7.2009 matkattiin parin kuukauden tauon jälkeen Utöseen, hienoa palata tutulle lintusaarelle! Outin kanssa ajeltiin Nauvoon kauppaan vesikuurojen lomassa, juotiin kahvit ja saavuttiin hyvissä ajoin m/s Eivorille. Taivaskin selkeni ja matkalla Utöseen nähtiin upea auringonlasku. Lintuja ei kummemmin matkalla, 2 kalasääskeä ja 3 merikihua. Utöseen saavuttiin 22.45, tavarat talolle ja nukkumaan.

pikkus

Lauantai 1.8.2009 oli puolipilvinen, useiden sadekuurojen sävyttämä, lämmin kesäpäivä. Tuuli heikko, välillä tyventäkin. Päivä kului pääosin pihan kunnostuksessa mutta vähän lintujakin toki katseltiin. Itärannalla oli kahlaajia mm. n. 50 suosirriä, 2 kuovisirriä ja pikkusirri, taivaanvuohia 12, pikkukuoveja 21 muuttavaa ja 13 merihanhea. Lisäksi nähtiin mm. 2 mustakurkku-uikkua, varpushaukka, 2 käkeä, 2 törmäpääskyä ja punavarpunen. Itäniityn pohjoisreunalla oli 4 kirjokerttua (1ad, 3 juv) rätisemässä ja käpytikkavaellus on saavuttanut Utön – tänään ainakin 24 yksilöä, joista 6 merelle itään. Illansuussa herkuteltiin kampeloilla ja illalla oltiin HemsbygdsgÃ¥rdilla Korpo Sea Jazzin hienossa konsertissa, jossa esiintyi Sofia Finnilä Quartet – mainiota menoa täydelle salille!

kakik

Sunnuntaina 2.8.2009 sää jatkui puolipilvisenä, muutama heikko sadekuuro, lämmintä ja heikkoa länsituulta. Kiertelyä saarella ja piiloteltan vienti itärannalle, tosin kahlaajia nyt niukahkosti. Iltapäivällä soudettiin Outin kanssa Pattskärille ja kierrettiin Pattskärin saari kävellen. Kahlaajia tänään mm. kapustarinta, tundrakurmitsa, 2 pikkutylliä, 5 töyhtöhyyppää, kuovisirri, n. 35 suosirriä, 3 pikkukuovia, isokuovi ja 8 valkovikloa. Muista mainittakoon mm. 2 varpushaukkaa, tuulihaukka, 3 harmaahaikaraa, 2 käkeä, 12 käpytikkaa, määrittämätön juovaton Acro itäniityn reunalla, kirjokerttu raripuskassa ja 9 punavarpusta.

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...