Vaihtelevia kesäkelejä

Torstai 5.7.2012 oli jälleen aurinkoinen kesäpäivä, tuuli idästä 5-9 m/s. Aamulla tunnin staijaus luotsiasemalla, illemmalla retkeilyä itäosassa. Suuri osa päivästä kului vielä rantavajan viimeistelyssä, maalattiin mm. puuterassi. Linnuista mainittakoon 2 kuikkaa, 6 ruokkia, 3 töyhtöhyyppää, 4 pikkukuovia, metsäviklo, 4 valkovikloa, 6 liroa, suokukko, kapustarinta ja 5 suosirriä.

LIRO ON TÄMÄN AJANKOHDAN TAVALLISIMPIA MUUTTOKAHLAAJIA

Perjantai 6.7.2012 oli puolipilvinen, itätuuli puhalsi 6-9 m/s ja lämpöä jopa 20 astetta. Staijia aamulla tunnin verran luotsiasemalla ja koko itäosan kierros. Lintuja mm. harmaahaikara, 12 ruokkia, 19 merihanhea, 4 suosirriä, 5 liroa, 2 valkovikloa, 3 pikkukuovia, 2 isokuovia, 3 töyhtöhyyppää ja 7 tervapääskyä etelään. Karlssonin Rolle oli ilmestynyt saareen ja Outi lähti aamulaivalla käväisemään mantereella.

LAPINTIIRAT KALASTELEVAT AHKERASTI RUOKAA POIKASILLEEN

Lauantai 7.7.2012 alkoi ukkosen jyrinällä ja reippaalla vesisateella. Lounaasta saapunut rintama meni kuitenkin nopeasti ohi ja loppupäivä oli lämpimän kostea, tuuli kaakossa 7 m/s. Staijausta luotsiasemalla tunti aamupäivällä ja itäosan kiertelyä. Lintuja näkyi mm. kuikka, 4 merihanhea, haapanakoiras, 2 isokuovia, 9 pikkukuovia, töyhtöhyyppä, mustaviklo, 3 valkovikloa, 10 liroa, 7 suosirriä ja koululla nokkavarpunen. ”Nokkanisse” aivan ilmeisesti pesii saarella mutta piilottelevana sen havaitseminen pesimäaikana on tosi hankalaa. Outi palasi illansuussa saareen ja illalla saapui myös sukulaisvieraita (Juha & Sara) purjeveneellä. Saareen saapui myös Reijo Kumpulainen lintuja katsomaan.

AHOMANSIKOITA ON RUNSAASTI TÄNÄ KESÄNÄ! (kuva: Outi Sarjakoski)

Sunnuntai 8.7.2012 oli pilvinen, sateinen ja sumuinen. Tuuli oli etelästä 5 m/s. Huonohkon sään takia retkeilyä niukasti mutta nähtiin kuitenkin mm. pikkukuovi, mustaviklo, 2 valkovikloa, 5 liroa, 6 suosirriä ja eka syysmuuttava ad-kuovisirri (itärannalla). Luotokirvisiä oli myös 2 yksilöä itärannalla.  Varesvuon Markus lähti päivällä mantereelle.

KETUNPOIKANEN OSUI OUTIN ETEEN LÄHISAARILLA (kuva: Outi Sarjakoski)

Maanantai 9.7.2012 oli vaihteeksi kaunis ja aurinkoinen kesäpäivä, tuuli puhkui lounaasta 11 m/s mutta lämpöä oli jo 19 astetta. Outi, Sara ja Juha purjehtivat kokopäiväretkelle lähisaarille, itse vähän kiertelin pääsaarella ja tein pihahommia. Lintuja ei oikein mitään pesivien lisäksi, pari liroa sentään. Itärannalla en käynyt tänään lainkaan, yritin enemmänkin löytää vaihteeksi perhosia kameran eteen..

PENSASKERTTU ON UTÖN YLEISIN PESIVÄ SYLVIA-LAJI

 

Lisää kirjoituksia

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...