Vappumenoa Utössä

Vappuaattona 30.4.2008 lähdimme Outin kanssa hyvissä ajoin Turusta kohti Utötä välttääksemme lossijonot Nauvossa. Ilma oli kaunis ja lämmin, 20 astetta, ja koivutkin jo viheriöivät hempeästi. Kamerani oli päivällä saanut uuden firmware v.1.2.3.- päivityksen, joka toivottavasti edes hiukan jelppaa tarkennusongelmia.
Nauvossa kahviteltiin ja käytiin kaupassa, ajettiin Mieliksen tietä Pärnäisiin ja katseltiin laivalle tulevaa väkeä. Nyt enemmistö oli Jurmoon matkaajia, lintuihmisistä Utöseen taisi lisäksemme tulla vain Robert Pekkarinen. Laiturilla häntä olivat vastassa Pölläsen Seppo ja Holvitien Mikko – taitavaa kuvaajaporukkaa kaikki. Matkalla laivalta nähtiin mm. kyhmyhaahka-koiras edelleen Aspön satamassa, nyt koillispuoleisen niemen rantakalliolla, ja muutamille taisi ropista ihan elis. Muista lajeista mainittakoon mm. 7 mustakurkku-uikkua Nötössä, valkoposkihanhi, 3 kalasääskeä, teeri Aspössä, kurki ja merikotka. Utöön saavuttiin klo 23 – taivas pilvessä, meri tyven. Tavarat sisään ja unten maille – näin tämä vappuaatto.

ruskohaukka

Vapunpäivä 1.5.2008 oli hieno lintupäivä, jälleen kerran. Sää oli miellyttävä pilvipouta, lämpöä 10 astetta, kaakkoistuuli 4 m/s. Meristaijausta niukalti ja itse olin pitkiä aikoja kuvaamassa lintuja. Lajeja kertyi silti 88, mereltä mm. n. 1000 allia, vain 3 Gaviaa ja ylimuuttanut ad-pikkulokki. Saaren vesillä mm. 3 mustakurkku-uikkua, 4 ristisorsaa, 2 harmaasorsaa ja kahlaajia mm. suokukko, 3 mustavikloa, 3 valkovikloa ja 12 liroa. Saarella pyöri pitkään koiras-ruskosuohaukka ja Kimmo näki upeasti vanhan riuttatiiran matkaavan saaren eteläpuolelta suuntaan ENE klo 12.50. Myöhästyin 1-2 minuuttia… Lepäilevistä mainittakoon mm. käki, 4 käenpiikaa, 3 tilheä, peukaloinen, n. 80 punarintaa, 2 mustaleppälintua (n-pukuisia), 10 leppälintua, 4 pensastaskua, 2 kulorastasta, n. 25 hernekerttua, jo 7 pensaskerttua, 7 mustapääkerttua, sirittäjä, n. 25 fyllaria, 9 kirjosieppoa, isolepinkäinen, 2 pikkuvarpusta koululla, tikli, 4 hemppoa ja urpiainen. Naaraspukuinen sepelrastas näyttäytyi koko päivän itäniityn kallioilla ja rannassa, myös kuvattavaksi asti.

seepeli

Niinpä – yritän 1-2 päivän välein päivittää tätä retkijuttua täältä Utöstä koska olen täällä nyt 7.5. saakka.

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...