Vielä iso annos hyönteissyöjiä

Maanantaina 2.6.2014 ei vaihteeksi ollut sumua – aurinko porotti ja koillistuuli puhalsi 4-7 m/s. Lämpöä oli 15 astetta. Staijia runsaat pari tuntia ja koko saaren komppaus. Merellä nähtiin mm. 5 kuikkaa, 4 kaakkuria, 13 Gaviaa, 14 ruokkia, etelänkiisla, 27 mustalintua, 11 (1a) muuttavaa meriharakkaa, suosirri ja 2kv pikkulokki. Saaressa havaittiin mm. laulujoutsen (joka luppoillut täällä jo useita viikkoja), tuulihaukka, 17+2 sepelkyyhkyä sekä edelleen turturikyyhky ja turkinkyyhky koululla. Pikkulinnuista mainittakoon 3 idänuunilintua, 2 pikkusieppoa, kirjokerttu, 2 viitakerttusta, luhtakerttunen, 6 kultarintaa ja nokkavarpunen. Iltapäivällä saareen saapuivat mm. Kuusiston Kimmo ja Laaksosen Juha.

YKSI VIITAKERTTUNEN ON LAULELLUT SAUNAMME NURKALLA
YKSI VIITAKERTTUNEN ON LAULELLUT SAUNAMME NURKALLA

Tiistaina 3.6.2014 taivas oli pilvessä ja päivällä sateli jonkin aikaa vettä. Tuuli oli heikkoa mutta illemmalla itätuuli voimistui 10-11 m/s, lämpöä oli tänään vain 13 astetta. Staijia hiljaiselle merelle plus saarikierros – merellä vain kuikka, 2 valkoposkihanhea, 2 ristisorsaa, 5 ruokkia, mustalintu, lisäksi 8 suosirriä, isokuovi, mustaviklo, liro, 3 töyhtöhyyppää ja 2 nuolihaukkaa. Turkin– ja turturikyyhky olivat edelleen paikalla. Pikkulintuja oli yöllä tullut tosi runsaasti, mm. 3 pikkusieppoa, 5 sirittäjää, 4 idänuunilintua, 2 viitakerttusta, 3 luhtakerttusta, 18 pikkulepinkäistä, 17 pikkukäpylintua, 2 nokkavarpusta ja 60 hernekerttua, 50 lehtokerttua, 12 mustapääkerttua, 100 fyllaria, 40 harmaasieppoa, 30 punavarpusta, 16 kultarintaa jne. Japi näki aamulla itäniityllä lennossa naaraspukuisen kuhankeittäjän. Ville-Veikko ja Sällylä lähtivät mantereelle, Tittosen Jone puolestaan saapui saareen.

KUVASIN NAARAS PIKKULEPINKÄISEN, JOKA SELÄSTÄ JA PÄÄSTÄ HYVIN KOIRASMAINEN - NÄITÄ ESIINTYY VARSIN HARVOIN
KUVASIN NAARAS PIKKULEPINKÄISEN, JOKA SELÄSTÄ JA PÄÄSTÄ HYVIN KOIRASMAINEN – NÄITÄ ESIINTYY VARSIN HARVOIN

Keskiviikkona 4.6.2014 paksu sumu roikkui saaren päällä puoleenpäivään asti, myöhemmin oli aurinkoa ja heikkoa kaakkoistuulta, lämpöäkin 15 astetta. Kompattiin saarta kun merelle ei oikein nähnyt mutta pikkulintuja oli paikalla vain murto-osa eilisestä. Mainittavimpia tänään olivat pikkukuovi, turkin– ja turturikyyhky edelleen, nuolihaukka sekä pikkulinnuista 2 kirjokerttua, idänuunilintu, 4 luhtakerttusta, viitakerttunen, 5 ruokokerttusta, 4 rytikerttusta, 5 leppälintua ja nokkavarpunen. Tittonen lähti iltapäivällä mantereelle.

KIRJOKERTTU ON SAAPUNUT ITÄNIITYN REUNALLE
KIRJOKERTTU ON SAAPUNUT ITÄNIITYN REUNALLE
LAPINTIIROJA ON RUNSAS PESIMÄKANTA KESNÄSISSÄ
LAPINTIIROJA ON RUNSAS PESIMÄKANTA KESNÄSISSÄ

Lisää kirjoituksia

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6.5.2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo itäkoillista tuulta...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2.5.2024 oli turistikeli – pilvetöntä, heikkoa (3-5 m/s) itä- ja koillistuulta ja...