Vihdoin vähän sadetta

Torstaina 29.6.2023 jatkui auringonpaiste ja lämmin sää (23 astetta). Tuuli oli heikkoa, 2-4 m/s, lähinnä lännestä. Staijailin taas tunnin aamulla luotsiasemalla ja tehtiin tuttu saunalahden ja itäosan kierros. Hiostava keli. Nähtiin mm. 13 ruokkia, pikkukuovi, 8 valkovikloa, 12 liroa, 11 suosirriä, 4 suokukkoa ja viitakerttunen. Hannu Tuomisto tuli illalla saareen lintuja katsomaan.

MERIHARAKOITA PESII UTÖSSÄ KAKSI PARIA
MERIHARAKOITA PESII UTÖSSÄ KAKSI PARIA

Perjantaina 30.6.2023 oli yhä auringonpaistetta, heikkoa etelälounaista tuulta (max 4 m/s) ja lämpöä 25 astetta. Staijia taas aamulla luotsiasemalla, nyt 1,5 tuntia, ja näkyi mm. 2 kuikkaa, 19 ruokkia, 16 mustalintua, töyhtöhyyppä ja 2 suosirriä. Saarikierros jäi nyt väliin, sillä lähdettiin aamupäivällä veneellä kierrokselle Bokullan suuntaan. Skomakarrevetillä oli edelleen ad sepelhanhi, kauniisti kuvattavissakin (vrt. blogi 26.6). Kun olimme sieltä lähdössä eteenpäin moottori teki täyden stopin eikä yrityksistä huolimatta suostunut millään käynnistymään. Salmisen Petteri tuli veneellään hinaamaan meidät takaisin kotiin. Tässä moottorissa on totisesti riittänyt ongelmia! Iltapäivä kului meillä kotosalla Varesvuon Markuksen ja Minnan seurassa. Illalla lännestä näytti lähestyvän pitkästä aikaa jonkinmoinen saderintama.

TÄMÄNPÄIVÄINEN SEPELHANHI
TÄMÄNPÄIVÄINEN SEPELHANHI
...JA HINAUKSESSA KOTIIN
…JA HINAUKSESSA KOTIIN

Lauantaina 1.7.2023 säätyyppi muuttui: aamulla vesisadetta, joka loppui klo 8 jälkeen, myöhemmin puolipilvistä ja lämpöä 21 astetta. Länsilounainen tuuli nousi 7:stä 14 m/s. Ei aamustaijia sateen takia, mutta kierrettiin saunalahden ja itäosan alueet. Lintuja oli niukasti, mainittavia mm. pikkukuovi, töyhtöhyyppä, metsäviklo, 5 liroa, 2 valkovikloa ja viitakerttunen. Iltapäivä kului pitkässä Utön kotiseutuyhdistyksen kokouksessa, jossa käsiteltiin mm. muutamien talojen ja tonttien myyntiä.

HAARAPÄÄSKYJÄ PESII MUUTAMA PARI RANTAVAJOISSA
HAARAPÄÄSKYJÄ PESII MUUTAMA PARI RANTAVAJOISSA

Sunnuntaina 2.7.2023 oli pääosin poutaa, mutta iltapäivällä saatiin muutama sadekuuro. Tuuli oli etelälounaasta 4-7 m/s ja lämpöä 20 astetta. Staijia Hannu Tuomiston kanssa aamulla 2,5 tuntia ja kierrettiin Outin kanssa saunalahti ja saaren itäosat. Merellä nähtiin mm. 4 mustalintua, 32 ruokkia ja etelänkiisla kahden ruokin kanssa luoteeseen. Muuttokahlaajia oli taas hieman aiempia päiviä enemmän: metsäviklo, 12 liroa, 3 valkovikloa, 3 pikkukuovia, töyhtöhyyppä, 45 suosirriä ja kaikkein yllättävimpänä lehtokurppa. Scolo lähti pihlajan alta läheltä pikkulammashakaa, mitä ihmettä tekee täällä ulkosaaressa tähän vuodenaikaan!? Tänään havaittiin myös viita- ja luhtakerttunen sekä lisäksi kirjokerttu Kesnäsissä. Tuomisto lähti iltapäivällä mantereelle.

MUSTAKURKKU-UIKKU MAJAKAN HEIJASTEISSA, VIHREÄ VÄRI TULEE RANNAN KAISLOISTA
MUSTAKURKKU-UIKKU MAJAKAN HEIJASTEISSA, VIHREÄ VÄRI TULEE RANNAN KAISLOISTA
METSÄVIKLOTKIN OVAT JO MUUTOLLA
METSÄVIKLOTKIN OVAT JO MUUTOLLA

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina nähtävinä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Lisää kirjoituksia

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16 5 2024 sama säätyyppi jatkui aurinkoa lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13 5 2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä pilvetöntä lämpöä 13 astetta...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11 5 2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon...

Kylmä koillisvirtaus hiljentää pikkulintumuuttoa

Maanantaina 6 5 2024 koillisesta levisi Suomeen kylmää ilmaa ja Utössäkin oli jo...

Sepellintuja saaressa

Torstaina 2 5 2024 oli turistikeli pilvetöntä heikkoa 3 5 m s itä...

Vapunajan lintuja

Maanantaina 29 4 2024 oli pilvipoutaa paitsi illalla pari tuntia kevyttä vesisadetta Lämpöä...