Viileää maaliskuuta

Torstaina 19.3.2015 pääsimme Outin kanssa pitkän (viikon) tauon jälkeen takaisin Utöhön. Sää oli aurinkoinen ja lämminkin (6 astetta), lounaistuulta 7 m/s. Nauvon kahvin ja kaupan jälkeen roudattiin tavarat (mm. kirjalaatikoita..) m/s Eivoriin, jonne saapui lintuporukkaa mm. Helstolan Jari matkalla Jurmoon sekä Utöhön Ismo Hyvärinen ja Martti Hario seurueineen. Matkalla näkyi mm. 3 uiveloa, harmaahaikara, kulorastas ja 4 ruokkia. Utössä ehdittiin nähdä mm. hiirihaukka. Saaressa oli paikalla lintuporukkaa mm. Riku Lumiaro, Veli Puputti ja Timo Trogen.

KOTTARAISIA ON NYT SAAPUNUT VÄHÄN ENEMMÄLTI
KOTTARAISIA ON NYT SAAPUNUT VÄHÄN ENEMMÄLTI

Perjantaina 20.3.2015 oli pääosin pilvistä – ja päivällä osittainen auringonpimennys – sekä heikohko luoteistuuli, lämpöä oli vain 3 astetta. Staijattiin ja kompattiin koko saari ja nähtiin peräti 62 lajia – aika paljon näin maaliskuussa. Merellä/muuttavana havaittiin mm. 8 laulujoutsenta, 13 metsähanhea, 6 merihanhea, 2 kanadanhanhea, 3 ristisorsaa, 2 jouhisorsaa, 2 harmaasorsaa, 6 mustalintua, 8 ruokkia ja 27 riskilää. Muuttavia olivat myös 6 harmaahaikaraa, varpushaukka ja 8 mustavarista. Saaresta löytyi jo useita kahlaajia: 8 tylliä, lehtokurppa sekä huippuaikaiset punajalkaviklo ja meriharakka. Pikkulintuja nähtiin mm. 2 niittykirvistä, vuoden eka västäräkki, 6 peukaloista, rautiainen, jo 9 punarintaa, puukiipijä, hippiäinen, kulorastas, 2 punakylkirastasta, hemppo, 2 pulmusta, tikli ja 2 pajusirkkua. Aikamoista maaliskuun lajistoa. Iltalaivalla saareen saapuivat mm. Annika Forsten ja Antero Lindholm.

HARMAAHAIKARA TORSHOLMAN HYLYN VIERESSÄ
HARMAAHAIKARA TORSHOLMAN HYLYN VIERESSÄ

Lauantaina 21.3.2015 puhalsi kylmä ja kova pohjoistuuli, n. 14 m/s. Lämpötila oli nollassa ja taivas selkeä. Pohjoisvirtaus pysäytti lähes tyystin muuton ja tänään kirjattiin mainittavimpina 9 laulujoutsenta, 2 haapanaa, 2 naurulokkia, 3 ruokkia, 5 tylliä ja pikkulinnuista 2 niittykirvistä, 2 peukaloista, rautiainen, 8 punarintaa, punakylkirastas, puukiipijä, hemppo, 6 pulmusta ja pajusirkku. Tehtiin vähän pihansiivousta ”talven” jäljiltä…

HEMPPO VIIHTYY KYLÄTIELLÄ
HEMPPO VIIHTYY KYLÄTIELLÄ

Sunnuntaina 22.3.2015 taivas oli pääosin pilvessä, tuuli kääntyi lounaaseen ja voimistui uudelleen (14 m/s), lämpöä vain 2 astetta (yöllä 4 astetta pakkasta). Staijia ja saaren komppausta mutta linturintamalla varsin rauhallista. Nähtiin mm. laulujoutsen, merihanhi, 730 haahkaa, 162 allia, 17 ruokkia, 39 riskilää, 21 naurulokkia, 5 tylliä ja muuttava kurki. Mereltä saapui Asio, joka jäi Hamnskärille piiloon. Saaressa näkyi mm. 2 niittykirvistä, 5 peukaloista, rautiainen, 7 punarintaa, hippiäinen,  hemppo ja 6 pulmusta. Mantereelle lähti aika paljon väkeä, mm. kaikki muut lintuporukat.

ITÄRANNALLA HYÖRI TÄNÄÄN PIENI PULMUSPARVI
ITÄRANNALLA HYÖRI TÄNÄÄN PIENI PULMUSPARVI
YKSI LAULUJOUTSEN ON PITKÄÄN VIIHTYNYT SAAREN RANNOILLA
YKSI LAULUJOUTSEN ON PITKÄÄN VIIHTYNYT SAAREN RANNOILLA

 

Lisää kirjoituksia

Lämpö tuo edelleen rareja

Maanantaina 27.5.2024 sama sää jatkui – auringonporotusta, +19 astetta ja heikkoa (alle 5...

Kahlaajamuuttoa ja hyönteissyöjiä

Torstaina 23.5.2024 oli edelleen pilvetöntä ja lämpöä 16 astetta, nyt kuitenkin reipasta itätuulta...

Reipasta kuikkamuuttoa, merops pistäytyi

Maanantaina 20.5.2024 oli vaihteeksi pitkään pilvistä, iltapäivällä kuitenkin taas aurinkoa. Pohjoistuuli (6-9 m/s)...

Amerikanmustalintu ja muuta mukavaa

Torstaina 16.5.2024 sama säätyyppi jatkui – aurinkoa, lämpöä 14 astetta ja lounaistuulta oli...

Hanhia ja harvinaisuuksia

Maanantaina 13.5.2024 korkeapaine piti sään liki kesäisenä: pilvetöntä, lämpöä 13 astetta ja heikkoa...

Episodi nimeltä tiibetinhanhi

Lauantaina 11.5.2024 lähdimme Outin kanssa takaisin Utöhön. Ajeltiin aurinkoisena aamupäivänä Nauvoon kahville ja...