Kirjokertut saapuivat – ja muutakin mukavaa

Keskiviikko 23.5.2007 oli kaunis, lämmin ja heikkotuulinen (SW) päivä. Tänään aika käytettiin saaren komppaamiseen ja merilintujen katselu jäi hyvin niukalle. Saaresta löytyikin kaikennäköistä pikkuhauskaa – mm. kevään ensimmäiset kirjokertut olivat saapuneet yöllä peräti 4 yksilön voimin.

kirjokerttua

Mustakurkku-uikkuja oli tänään kaikkiaan 8, ristisorsia 2, lapinsirri, suosirrejä 2, vaihtopukuinen kuovisirri itärannalla koko päivän, 2 suokukkoa, taivaanvuohi ja sarvipöllö illalla pihallamme. Törmäpääsky näyttäytyi, samoin pitkästä aikaa tuulihaukka. Pikkulintupuolelta mainittakoon kirjokerttujen lisäksi mm. luotokirvinen, 5 keltavästäräkkiä, rautiainen, 2 punarintaa, 2 satakieltä, 4 sinirintaa, 25 leppälintua, 10 pensastaskua, kulorastas, 2 ruokokerttusta, 5 rytikerttusta, 2 luhtakerttusta, kultarinta, n. 50 hernekerttua, 6 pensaskerttua, 14 lehtokerttua ja n. 30 mustapääkerttua. Fyllareita nähtiin n. 100, harmaasieppoja n. 50, pikkusieppoja 4 (kaikki naaraspukuisia, tosin yksi lauloi), kirjosieppoja 8, pikkulepinkäisiä n.30 ja punavarpusia jälleen n. 80, joista n. 50 yhtä aikaa koulun pihamaalla ruokailemassa!

punavarpaat

Lisäksi itäniityltä löytyi harvakseltaan huuteleva ruisrääkkä ja kyläalueella oli tänään 4 mustaleppälintua – vanha koiras, 2-kv koiras ja 2 naaraspukuista yksilöä. Niitä tuntuu tänä keväänä riittävän! Utön tämän vuoden lajimäärä nousi 172:een. Ilkka lähti takaisin Hesaan illansuussa, muuten miehitys ennallaan. Naapurin Janne toi taas tänään herkullisia savustettuja silakoita päivälliseksi.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.