Sieppojen päivä!

Torstai 24.5.2007 oli sieppojen päivä. Aamulla vääntäydyin luotsiasemalle klo 05.30 mutten ehtinyt Jukan kanssa nähdä kuin kolme kuikkaa kun puhelin pärisi – Kimmo oli löytänyt sepelsiepon koulun läheltä. Siis sinne! Pian löytyikin ”hiippaileva” ja vähän laulavakin 2-kv koiras sepelsieppo koulun takaa. Lintu siirtyi myöhemmin aiempien tapaan meidän saunan länsipuolelle, jossa antautui jotenkin kuvattavaksikin. Otin vertailuksi kuvan myös lähellä hyörineestä 2-kv koiras kirjosieposta… Sepelsieppo viihtyi paikalla iltapäivään asti – tämän kevään jo neljäs Utössä ja kolmas omalla reissullani.

sepelia
kirjosieppoa

Pikkusieppoja oli tänään saaressa 6 yksilöä, joista suurimman huomion sai Gamla Postenin luona viihtynyt ad-koiras – ensimmäinen punakurkkuinen aikoihin! Pikkusiepot myös lauloivat aamulla ahkerasti. Meritarkkailu jäi niukaksi tänään, Kimmo näki kuitenkin etelänkiislan lentävän 2 ruokin kanssa lounaaseen ja Brita näki n. 40 yksilön hanhiparven (oletettavasti sepelhanhia). Tänään näin myös kevään ensimmäiset haahkapoikueet.

parvaa

Saarikomppaus toi sieppojen lisäksi muitakin kiintoisia lajeja, mm. kehrääjän (varuskunnan portin luona), käen (siipivaurioitunut lintu), 5 kirjokerttua, sarvipöllön, vp-kuovisirrin itärannalla (eri kuin eilen), tuulihaukan, 3 sinirintaa, 2 satakieltä, 4 rytikerttusta, jälleen tilhi, luotokirvinen, 5 keltavästäräkkiä, 2 kultarintaa ja 7 leppälintua. Harmaasieppoja oli tänään n.20, pajulintuja n.60 ja punavarpuset olivat vähentyneet n. 40:een. Iltapäivällä jaloistani lähti koulun notkon heinikosta iso Acro, joka pian hävisi. Ehdin kuitenkin todeta linnun rastaskerttuseksi, jonka kaikki muut pitkän yrittämisen jälkeen onneksi löysivät uudelleen ja lintu näyttäytyikin kaikille komeasti. Utön vasta neljäs ”aru” kautta aikojen. Itärannalla havaittiin taas 2 ristisorsaa ja harmaasorsa, mustaleppälintuja sen sijaan ei tänään yhtään! Koko päivän puhaltanut (12 m/s) länsilounainen tuuli jatkui yöhön, taivas oli puolipilvinen ja ilma tuulen takia viileän tuntuinen. Iltahuuto pidettiin meillä kahvi- ja teekuppien höyryssä. Lähipäiviksi luvataan vaihtelevaa säätä, etelänpuoleisia tuulia ja lämpimämpää – siis hyviä lintukelejä toivottavasti…

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.