Hellettä Utössäkin

Maanantaina 27.6.2022 kuumuus jatkui ja tänään meni Utössäkin helleraja rikki, 25,2 astetta. Pilvetöntä ja hyvin heikkoa eteläkaakkoista tuulenvirettä eli tukalaa on täälläkin. Staijia aamulla n. 1,5 tuntia ja kierrettiin saaren itäosat. Nähtiin mm. 23 mustalintua, 9 ruokkia, etelänkiisla läheltä kaakkoon, 2 haapanaa, harmaahaikara, 3 valkovikloa, 5 liroa, 9 suokukkoa, 2 isokuovia ja Tammeron Heidi näki lehtokurpan. Saaressa oli myös viitakerttunen, luhtakerttunen, rytikerttunen, 4 pikkukäpylintua, vain lennossa nähty kesykyyhky ja pitkästä aikaa rätisevä kirjokerttu Logi-mökkien luona. Wallinmaan Ville lähti aamulla jatkamaan matkaansa työaluksella m/s Survey’llä.

KARIKUKKOJA ON UTÖSSÄ ENÄÄ YKSI PARI

KARIKUKKOJA ON UTÖSSÄ ENÄÄ YKSI PARI

LUOTOKIRVISET RUOKKIVAT POIKASIA

LUOTOKIRVISET RUOKKIVAT POIKASIA

Tiistaina 28.6.2022 helle vaan kiristyi, nyt 25,8 astetta, ja taas oli lähes pilvetöntä. Kaakkoistuuli, 5-8 m/s, sentään vähän virkisti. Aamustaiji jäi tänään väliin, mutta kierrettiin saaren itäosa. Muuten viihdyttiin kotikulmilla. Nähtiin mm. kesykyyhky edelleen, 6 valkovikloa, liro, 3 töyhtöhyyppää, luhtakerttunen sekä jälleen naaras valkoselkätikka, joka aamulla käväisi meidän saunan isossa pihlajassa.

kalatiira_01_Korppoo_06_22

ITÄRANNALLA PESII KALATIIRAPARI JA LAPASORSAT ALKAVAT OLLA JO VAIHTOPUKUISIA

ITÄRANNALLA PESII KALATIIRAPARI JA LAPASORSAT ALKAVAT OLLA JO VAIHTOPUKUISIA

Keskiviikkona 29.6.2022 oli vähän viileämpää, ”vain” 23 astetta. Taivas oli puolipilvinen ja  Viron ukkossateet kiersivät Utötä. Tuuli oli itäkaakosta 3-7 m/s. Staijia aamulla tunti luotsiasemalla ja kompattiin taas saaren itäosaa. Havaintoja olivat mm. 17 mustalintua, 8 ruokkia, 10 suokukkoa, 4 valkovikloa, 3 liroa, 3 töyhtöhyyppää ja syksyn eka ad suosirri itärannalla. Luhtakerttunen lauloi vielä innokkaasti.

SYKSYN EKA SUOSIRRI

SYKSYN EKA SUOSIRRI

OUTIN OTTAMA HIENO RISKILÄKUVA GROPSKÄRISTÄ

OUTIN OTTAMA HIENO RISKILÄKUVA GROPSKÄRISTÄ

Uusimmat kuvat isompina tiedostoina exif-tietoineen nähtävissä täällä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.