Välipäivän fiilistä…?

Perjantai 25.5.2007 oli lintujen suhteen vähän välipäivä – lintumäärät saaressa edellispäiviä vähäisemmät ja lajejakin niukemmin. Aamulla staijattiin Kimmon kanssa pari tuntia luotsiasemalla ja nähtiin mm. 17 kuikkaa, 49 Gavia sp:tä, vaalea merikihu ja 86 lounaaseen merelle paluumuuttanutta tervapääskyä. Myöhemmin muuttavana vielä ruskosuohaukka-naaras. Saarella mm. 2 ristisorsaa, merikotka, tuulihaukka, lapinsirri, vp-kuovisirri (sama kuin eilen), 2 sepelkyyhkyä, sarvipöllö, luotokirvinen, 12 keltavästäräkkiä ja 22 vihervarpusta. Hysypuoli oli vähän vähentynyt – leppälintuja 6, pensastaskuja 6, ruokokerttusia 2, rytikerttusia 6, luhtakerttunen, 2 kultarintaa, 4 kirjokerttua, 10 hernekerttua, vain 1 pensaskerttu, 10 lehtokerttua, n. 40 mustapääkerttua, 2 sirittäjää, n. 70 pajulintua, 12 harmaasieppoa, pikkusieppo (n-puk), 9 kirjosieppoa ja n. 30 pikkulepinkäistä. Punavarpusia oli tänään saaressa n. 60 yksilöä, pääosa taas koulun pihalla.

punanaaras

Illansuussa löytyi kylän rannasta taas mustaleppälintu, vanha koiras, ja keltavästäräkkiparvessa oli hetken paikallisena feldegg-tyyppinen lintu, joka kuitenkin hävisi saaresta ennen yksityiskohtaisempaa tarkastelua. Iltahuuto pidettiin meillä Kimmon tekemien maittavien lämpimien leipien kera.

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.