Pientä muuton piristymistä

Torstaina 4.8.2022 jatkui lämmin (23 astetta) etelävirtaus, tuulta 5-8 m/s. Taivas oli pääosin pilvetön. Staijia vain puoli tuntia plus itäosan ja kylän kierros, niukasti oli lintuja edelleen. Sään muutos ja kylmänpurkaus ehkä laittaisi vähän eloa. Ainoat mainittavat tänään olivat tuulihaukka, pikkukuovi, tundrakurmitsa, liro, tylli, ruokaa kantava rytikerttunen ja kylällä edelleen sekä päivällä että illalla lennellyt valkoselkätikka. Outi saapui illansuussa mantereelta takaisin ja Pentti Jompero saapui lintureissulle.

KIURUT RUOKKIVAT AHKERASTI POIKASIAAN

KIURUT RUOKKIVAT AHKERASTI POIKASIAAN

Perjantaina 5.8.2022 oli edelleen lämmintä (21 astetta), mutta pilvistä ja päivästä alkaen ajoittain sadetta. Etelätuuli puhkui 8-12 m/s. Staijia tunti aamulla ja itäosa kierrettiin vesisateessa päivällä, muuten viihdyttiin kotikulmilla. Nähtiin mm. mustaviklo, 5 valkovikloa, 7 liroa, 2 tylliä, 2 töyhtöhyyppää, pikkukuovi ja nuori käpytikka.

RYTIKERTTUNEN ON KOVIN SULKASATOINEN

RYTIKERTTUNEN ON KOVIN SULKASATOINEN

Lauantaina 6.8.2022 yöllisen sateen jälkeen taivas selkeni ja aurinko paistoi loppupäivän. Lämpöä oli 19 astetta ja lounaistuuli oli navakkaa, 12-14 m/s. Staijia aamulla vajaa tunti sekä itäosan ja kylän komppausta. Yöllinen sade oli pysäyttänyt jonkin verran kahlaajia, nähtiin mm. ad tundrakurmitsa, kapustarinta, 2 töyhtöhyyppää, 4 pikkukuovia, 2 taivaanvuohta, 15 liroa, 4 valkovikloa, 3 metsävikloa, 3 mustavikloa, 10 rantasipiä, 4 tylliä, suosirri, suokukko, meriharakka ja muutama punajalkaviklo.

VANHA TUNDRAKURMITSA ITÄRANNALLA

VANHA TUNDRAKURMITSA ITÄRANNALLA

Muita havaintoja olivat mm. 8 harmaahaikaraa, tuulihaukka, törmäpääsky, käpytikka ja jälleen naaras valkoselkätikka, joka käväisi tontillamme. Jompero lähti aamulla mantereelle.

TAIVAANVUOHIEN MUUTTO ON ALKANUT

TAIVAANVUOHIEN MUUTTO ON ALKANUT

Sunnuntaina 7.8.2022 oli kesäinen päivä – pilvetöntä, lämpöä 20 astetta ja lounaistuulta 3-8 m/s. Staijia tunti aamulla, mutta päivällä teimme veneretken Utön koillispuolen saaristoon. Käytiin Bokullaörenin rannassa ankkurissa, Örskärs örenin rannassa ja rantauduttiin Skomakarrevelnille.

SKOMAKARREVLARNALTA LÖYTYI MM ISO VANHA KÖYSINIPPU, TAUSTALLA PITELEN VENETTÄMME

SKOMAKARREVELNILTÄ LÖYTYI MM MUHKEA KÖYSINIPPU, TAUSTALLA PITELEN VENETTÄMME (Kuva: Outi Sarjakoski)

Lintuja kierroksella nähtiin mm. tundrakurmitsa, 10 ad isosirriä ja pari pilkkasiipipoikuetta. Utössä nähtiin mm. 4 ruokkia, tuulihaukka, 2 harmaahaikaraa, 2 valkovikloa ja 3 tylliä. Iltapäivällä käytiin Markuksen ja Minnan luona, syrikoissa pyöri paljon perhosia, mm. isopäiväkiitäjä.

PILKKASIIPIPOIKUE BOKULLAÖRENIN RANNASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

PILKKASIIPIPOIKUE BOKULLAÖRENIN RANNASSA (Kuva: Outi Sarjakoski)

Uusimmat kuvat löytyvät isompina tiedostoina täältä:
https://jtenovuo.1g.fi/kuvat/UUSIMMAT+-+LATEST+PHOTOS/

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.