Vespareita Utössäkin

Vähän huonoon aikaan osui pakollinen käyntini mantereella, sillä massiivinen nuorten punajalkahaukkojen invaasio saapui loppuviikolla Suomeen. Toistaiseksi Suomessa on havaittu jo useita satoja yksilöitä! Yksi ensimmäisistä ilmestyi Utöhön 19.8.2022, jossa Järvisen Mikko ja Sukasen Anu blokkasivat nuoren linnun majakan läheltä. Vespari kierteli sittemmin saaren itäosassa ja kun se käväisi pariin otteeseen Kattrumpanin tornin kaiteella, saaressa myös paikalla ollut Varesvuon Markus kävi hoitamassa sen meille pihapinnaksi (no 230)! Kiitos Markukselle, joka lähetti mulle myös oheisen meidän talolta kaukaa Kattrumpanille otetun kameranperäkuvan dokumentiksi.

IMG_10031

Seuraavana päivänä luultavasti sama lintu oli edelleen paikalla, mutta illansuussa Anu ja Mikko löysivät Patteriniemen portin läheltä 2 nuorta punajalkahaukkaa, jotka lähtivät sitten lentäen idän suuntaan. Anu otti näistä vespareista hienon kuvan, joka liitteenä. Kiitos Anulle kuvan käytöstä! Vespareista on Utöstä 13 aiempaa havaintoa, itse olen niistä nähnyt 5, mutta olisipa mukava nähdä taas uudelleen. No, kohta mennään taas takaisin saareen..

Kiitos Anulle vesparikuvasta!

Kiitos Anulle vesparikuvasta!

Kategoria(t): Ajankohtaista linturetkiltä, digikuvia luonnosta. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Kommentointi on suljettu.